Sport

2015.11.18. 15:36

Futsal: a Győrt fogadja csütörtökön a Haladás

Szombathely – Az NB I-es futsalbajnokság 9. fordulójából elmaradt mérkőzést, rangadót pótol a Swietelsky-Haladás VSE: csütörtökön 18.15-kor a címvédő Győr fogadja.

Tóth Gábor

Mindkét csapat hat győzelemmel, egy vereséggel áll, a HVSE a harmadik, az ETO pedig a második a tabellán – de csak azért, mert két meccsel kevesebbet játszottak, mint a listavezető Dunaferr (6/1/2). A szombathelyiek parádés formában vannak: egyetlen vereségüket még az első játéknapon szenvedték el, azóta a bajnokságban és a kupában sem hibáztak. Az ötszörös bajnok Győr sem panaszkodhat, remek szereplést tudhat maga mögött a Bajnokok Ligájában is – igaz, a négyes döntőbe már nem jutott be.

– Jó formában vagyunk, motivált a csapat, de a találkozó esélyese a Győr. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem próbálkozunk meg a bravúrral – árulta el Marcos Angulo, a Swietelsky-Haladás VSE mestere. – Az elmúlt héten élőben tekintettük meg a Győrt a BL-ben. Gyors, agresszív, technikás, taktikailag képzett, rutinos társaság, tele magyar válogatottakkal, minőségi légiósokkal. A Győr más dimenzióban mozog, más lehetőségek között dolgozik, mint a többi magyar klub. De azért nem verhetetlen. Ha mi 110 százalékot nyújtunk, ellenfelünk pedig nem fog ki jó napot, akkor lehet esélyünk a meglepetésre. El kell rontanunk az ETO játékát, rá kell erőltetnünk a saját stílusunkat. Ez a találkozó egy felmérő is lesz számunkra. Az nem vitás, hogy évről évre, hétről hétre fejlődünk; most pedig kiderül, hogy fel tudjuk-e venni a versenyt a legjobbal. Horváth Péter és Matyi Benjamin sérült, mindenki más bevethető. Ausztriában már nincsenek nagypályás meccsek, így bízom benne, hogy friss lesz a társaság. Nagyon számítunk a szurkolóink támogatására is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!