Sport

2015.11.29. 15:30

Hazai röplabdás győzelmek

Szombathely - Nem hibázott hazai pályán egyik szombathelyi NB II-es női röplabdacsapat sem: a SZoESE a Kalocsát, a HVSE/VSA a Közgázt verte.

Horváth Erika

Szombathelyi Egyetemi SE-Kalocsai SE 3:1 (18, -20, 16, 19).

- Szombathely, 60 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sík, Soltész.

SZoESE: GULKAI, ERDŐSI, HALMOSI, Simon F., HORVÁTH M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Mindkét csapat azonos mutatóval, három győzelemmel és három vereséggel állt a találkozó előtt, a Kalocsa a negyedik, a SZoESE az ötödik helyen. Lelkesen vetették magukat a küzdelembe a hazaiak, 7-1-re elhúztak. A kalocsaiak időkérésük után ejtésekkel operáltak, ezzel ugyan valamelyest elbizonytalanították az egyetemistákat (9-10), de ezután sikerült rendezniük soraikat (25-18). A második szettben a magabiztos kezdés (8-3) után megint jött a hullámvölgy, ám ezúttal nem tudtak újra felpörögni, elbámészkodták a végjátékot is a hazaiak (20-25). A harmadik játékrész elején is hiányzott a lendület a SZoESE-ből, a bátortalan támadások pedig a lassan, magas labdákkal játszó, rutinosabb vendégek malmára hajtotta a vizet. De még jó időben, 11-11 után újra összeállt a szombathelyiek játéka, és lesöpörték ellenfelüket (25-16). A negyedik szettben pedig már nem engedték kibontakozni a kalocsaiakat, okos, tudatos játékkal megszerezték a három pontot érő győzelmet (25-19). Junior: 3:0.

A SZoESE határozott sáncokkal - Simon Fanni (12) és Halmosi Noémi (3), mögöttük Gulkai Zsófia -  gyengítette a vendég kalocsaiak önbizalmát, s meg is nyerte a fontos mérkőzést. Fotó: Szendi Péter

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Közgáz SC és DSK 3:0 (12, 14, 12).

- Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás B., Prukner.

HVSE/VSA: VARGA N., BOKOR, Fazekas, TÓTH ZS., KISS B., Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Végh, Demény Laura. Edző: Mucsi Péter.

Egy kis ünnepség vezette fel a találkozót: a legszorgalmasabb, legtöbbet fejlődött sportiskolásokat köszöntötték, ajándékozták meg vezetőik a szép számú nézősereg előtt, majd a két felnőttcsapat játékosai is gratuláltak nekik.

A két kisiklását (PTE-PEAC, Kalocsa) feledtetni vágyó HVSE/VSA eddig még talán nem is látott határozottsággal játszott. Jól, veszélyesen nyitott, pontosan, gyorsan, keményen támadott és a mezőnyben is jól védte térfelét - szinte nem volt gyenge pontja. Még fel sem ocsúdott az ellenfél, már vége is volt az első játszmának (25-12). A másodikat is hasonlóan jól kezdték a hazaiak (5-1), aztán egy kicsit megtorpantak. A hálónál is nagyon eredményes Kiss Brigitta lódította tovább jó nyitásaival a szekeret, és utána már nem volt megállás (25-14). A harmadik szett pedig már végig a hazaiak örömjátékáról szólt (25-12). Mucsi Péter csapata ezen a mérkőzésen mutatta meg először a szombathelyi nézőknek, mi is a valós tudása. Ilyen játékkal a csoport második helyéről hamar az élre ugorhat. Junior: 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!