Sport

2015.11.15. 14:24

Igazságos iksz - Heike Manhart szerezte a vasi találatot

A női labdarúgó NB I. 11. fordulójában a Viktória-Trend Optika 1-1-es döntetlent játszott az újonc Kóka együttesével. A vasiak gólját az osztrák Heike Manhart szerezte.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC–Kóka FNLA 1-1 (0-1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, alapszakasz, vezette: Kártyás.
Viktória-Trend Optika FC: Bíró – HARSÁNYI, KUN, Balogh, Magyar – Ferencsik (Siklér, 30.), CSIDEI, MANHART – SZAKONYI, Rózsa, Magyarics. Edző: Bánfalvi Attila.
Kóka: Erős – Gruber, MARSI, Németh H., Rozmis – Zágonyi, Vancsik, Csiki (Kiss G., 63.), Zoltán (Kerekes, 67.) – Kocsán, KISS S. Edző: Berla Attila.

Kun Barbara (labdával) bátran futballozott, sokat vállalt, dolgozott. A fiatal védő Viktória legjobbja volt. Háttal a kókai gólszerző, Kiss Stella, balról a válogatott támadó, Kocsán Petra. (Fotó: Szendi Péter)

Az első félidőben óvatosan futballoztak a szombathelyiek, nagyon keveset kockáztattak. A vendégek játszottak enyhe mezőnyfölényben, náluk volt többet a labda. Ám mivel egyik oldalon sem adódott komoly helyzet, váratlanul érkezett a kókaiak vezető találata. Ráadásul félóra elteltével Ferencsik Evelint sérülés miatt le kellett cserélni, a csapatkapitány erős szúrást érzett a jobb combjában.

Szünet után megváltozott a játék képe, a hazaiak feljebb tolták állásaikat, ezáltal kapura is veszélyesebbek voltak. A 67. percben egy jobb oldali beadást Manhart mellel átvett, majd a levegőben úszva, kapásból kapura lőtt, a labda az egyik vendégvédő kezére pattant – tizenegyes! A büntetőt a sértett értékesítette (1-1). A hátralévő időben igazi ki-ki meccset vívtak a csapatok, óriási volt az iram,  a védekezést háttérbe szorítva mentek előre a győztes találatért. Nagy helyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki.

Az első félidő képe alapján a vendég Pest megyeiek, a másodikban viszont a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez. A végig nagy iramú, változatos, olykor kimondottan színvonalas mérkőzésen igazságos döntetlen született. Gólszerzők: Manhart (11-esből, 67.), illetve Kiss S. (33.).

– Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, ennek ellenére maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, mindent megtettek a győzelemért – értékelt Bánfalvi Attila, a Viktória edzője.

További eredmények: MTK–Femina 4-1, Győri ETO–Ferencvárosi TC 1-5, Szeged–Astra 1-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!