Sport

2015.11.02. 19:13

Ismét egy értékes siker: Bende Bence európai bronzérmes

Klagenfurt - Hatalmas mezőnyben sikerült bronzérmet szereznie Bende Bencének, a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözőjének a kadet korosztály európai körversenyén.

Horváth Erika

Klagenfurtban rendezték a kadet párbajtőrözők soros európai körversenyét. Hatalmas mezőny gyűlt össze, 29 – nem csak európai – országból a fiúknál 239-en, a lányoknál 205-en próbáltak szerencsét. A népes – 20-20 fős –magyar delegációban – a Szombathelyi Vívóakadémia két versenyzője, az U17-es korosztályban egyéniben vb-, csapatban Eb-bronzérmes Bende Bence és az elhúzódó sérüléséből éppen felépült Szabó Viktória is helyet kapott. A csoportkört mind a ketten négy győzelemmel, két vereséggel zárták.

A 256-os táblán a 128 közé jutásért Bencének nem kellett vívnia, a 64-ért honfitársát, Hosszú Dánielt győzte le 15-8-ra. A 32 közé egy nehéz asszó után jutott Patócs Zsolt tanítványa: a fehérorosz Mihalkovot 11-10-re sikerült felülmúlnia. Magabiztosan hozta a következő három mérkőzésését: az olasz Remondinit, majd az amerikai Sykest is 15-6-tal búcsúztatta. Aztán a lengyel Michalak ellen a negyeddöntőben 15-7-re diadalmaskodott. Következett az elődöntő válogatott társa, Andrásfi Tibor ellen. Ezt az asszót a BVSC párbajtőrözője nyerte 15-7-re, és ez végállomást – egyben egy nagyon-nagyon értékes bronzérmet is – jelentett Bende Bence számára. Andrásfi végül nagy csatában 15-14-re kikapott az amerikai Griffithstől. Két magyar is dobogóra állhatott – nagy siker ez a magyar vívósportnak.

Ismét egy értékes nemzetközi sikert ért el Bende Bence (Fotó: Unger Tamás)

A lányoknál a táblán Szabó Vikinek először 64 közé jutásért kellett vívnia, könnyen, 15-3-ra verte az ukrán Szodovát. Tovább azonban nem tudott lépni, egy másik ukrán, Csornij állta az útját (11-15).

Bende Bence nemzetközi sikerével a negyedik helyre lépett a korosztály magyar ranglistáján – nem sok választja el a harmadik helytől. Az U17-es európai ranglistán pedig a 16. helyet foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!