Sport

2015.11.14. 14:25

Karate hazai és nemzetközi porondon: Szép eredményeket értek el legutóbbi két versenyükön a Tápláni KSE sportolói

Körkép – Világbajnokságon és országos bajnokságon szerepeltek szép eredményekkel a Tápláni Karate Sportegyesület versenyzői.

Tóth Gábor

Habda Zsolt a lengyelországi Bielsko Biela városában a magyar válogatott tagjaként részt vett a WSKA világbajnokságon. A shotokan karate stílus vb-jén 22 ország közel 450 sportolója tette próbára a tudását. A tápláni karatéka a felnőtt korosztályban egyéni küzdelemben egy sima győzelemmel kezdett, a nyolcaddöntőben azonban – hosszabbításban – a bírók az ellenfelét hozták ki győztesnek. Csapat kumite kategóriában, az első fordulóban a nagy esélyes – későbbi győztes – orosz csapattal sorsolták össze a magyar együttest. Zsolt ugyan nyerte a meccsét két wazarival, de a társai kikaptak, így a csapat búcsúzott a további küzdelmektől.

Salgótarjánban rendezték meg a Palóc Kupa elnevezésű nyílt nemzetközi országos bajnokságot gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korcsoportokban. Az erőpróbán 174 versenyző vett részt 349 nevezéssel. A vasi színeket a Tápláni Karate Sportegyesület képviselte az ob-n. A nagy távolság miatt Németh András (3. dan) vezetőedző „csak" két versenyzőjével utazott – de mindketten aranyéremmel tértek haza.

Küzdelemben Berta Dániel kadet korcsoportban magabiztosan jutott a döntőig és ott sem talált legyőzőre. Edzője indította az idősebbek között is, a junioroknál azonban nem jutott be a négy közé. Habda Zsolt a felnőtteknél indult, szintén kumitéban. A 16-os tábláról be verekedte magát a döntőbe, ahol meggyőző fölénnyel nyerte a meccsét, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!