Sport

2015.11.11. 18:58

Nem jött össze a várt bravúr - Nyert az NB I-es vendég, kiesett a kupából a Szombathely női gárdája

Szombathely – A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában a Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA NB II-es gárdája az NB I-es Mosonmagyaróvártól kapott ki – így búcsúzott a sorozattól.

Tóth Gábor

Hatalmas várakozás előzte meg mérkőzést, hiszen a szombathelyi lányok nem játszottak ebben a szezonban ilyen szintű rivális ellen. A tavalyi kupamenetelés, a negyeddöntős szereplés okkal tette bizakodóvá a vasi csapatot: akkor két első osztályú csapatot is sikerült vendégül látni, a Szeged kikapott, az Érd viszont már nagy falatnak bizonyult.

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA (NB II.)–Mosonmagyaróvári KC SE (NB I.) 26-34 (13-17). – Szombathely, 400 néző, Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés, vezette: Balogh B., Tóth V.

Szombathely: Tömő – Mayer 6/1, Pukler 3, Császár 5, Ghetu 4, Gaylhoffer, Szendrei 4. Csere: Szovák, Jurik (kapusok), Mórocz 2/2, Debreczeni, Jámbor, Győrffy, Szecsődi 1, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland

Mosonmagyaróvár: Stojak – Szepesi 3, De Araujo 1, Kiss 6, Gerháth 5, Bouti 5, Hanczvikkel 3/3. Csere: Csapó (kapus), Gyimesi 2, Puhalák 1, Bízik, Vékássy 1, Katona 2, Dombi 3, Bardi, Csala. Edző: Hlavaty Tamás

Kiállítások: 0, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

A találkozó őrületes iramban, remek hangulatban kezdődött. A hazaiak tudtak meglépni először két góllal (5-3), ám akadozni kezdett a gépezet, több helyzet kimaradt, Bölöni Roland időt kért. De a vendégek belelendültek, átvették a vezetést, az irányítást (7-11). A folytatásban nagyot küzdött a házigazda, de a Mosonmagyaróvár őrizte a fórját, négygólos előnnyel vonulhatott szünetre (13-17). Fordulás után úgy tűnt, hogy nem tud újítani a Szombathely, ugyanis elhúzott, stabil előnyre tett szert a magabiztos, fizikai, magassági fölényben lévő, légiósokat is felvonultató Mosonmagyaróvár (16-22). Ám a szívósan küzdő házigazda csak ledolgozta a hátrányát, visszajött a meccsbe (20-23). Közelebb azonban már nem sikerült férkőzni, talán el is fáradt a gyilkos tempótól a házigazda. Nem vallott szégyent a vendéglátó, játszott egy remek meccset, amelyen helyenként megnehezítette ellenfele dolgát, de a jobb csapat nyert – és jutott tovább.

Bölöni Roland: – Gratulálok az ellenfélnek. Azokban a periódusokban amikor felzárkózhattunk volna, sokat hibáztunk – döntő szituációkban nem voltunk határozottak. Kijött a két csapat közötti osztálykülönbség, amely abban mutatkozott meg, hogy ellenfelünk más tempójú mérkőzéseket játszik mint mi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!