Sport

2015.11.25. 05:58

Presztizsgyőzelem után csoportmásodik a CVSE

Celldömölk - A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata visszavágott Csehország U21-es válogatottjának, de a csoportjában „csak” második lett.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka-Csehország U21 6-3.

- Celldömölk, férfi asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája csoportmérkőzés, vezette: Szabó L., Csapó.

Lindner Ádám nagyszerűen játszott, jól koncentrált, három meccset is  nyert. Fotó: Unger Tamás

Páros: Fazekas, Lindner-Reitspies, Bajger 1:3 (-9, 11, -9, -10). A cseh fiatalok gyorsabbak voltak, a celli duó rutinjával igyekezett ezt ellensúlyozni. Hajszálon dőlt el minden szett -  háromszor a vendégek javára (0-1). Egyéni, 1. forduló: Ecseki-Bajger 3:1 (3, -7, 9, 9). Ecseki Nándor az első játszma után vért izzadt minden poénért és végül a nagy csatát jól összpontosítva sikerült is megnyernie. Fazekas-Kucera 3:1 (10, -11, 2, 8). Az első két szettben még türelmetlenebbül játszott Fazekas Péter a védőjátékos ellen, utána viszont már nagyon magabiztosan. Lindner-Reitspies 3:2 (13, -8, 9, -8, 10). Hatalmas és színvonalas csatát vívott a két játékos, a mérkőzés fejben dőlt el - Lindner Ádám javára (3-1). 2. forduló: Fazekas-Bajger 3:1 (3,9, -13, 4). Fazekas energikusan, keményen játszott, aminek meg is lett az eredménye. Ecseki-Reitspies 2:3 (11, -6, 9, -6, -7). Bár Ecseki is jól játszott, riválisa az utolsó játszmában érvényesíteni tudta a ranglistán közöttük levő különbséget. Lindner-Kucera 3:0 (3, 3, 2). Lindner legázolta a védőjátékost (5-2). 3. forduló: Fazekas-Reitspies 1:3 (-10, -9, 9, -8). Nagy küzdelem, szoros mérkőzés volt, amelyben a csehek legjobbja végül felülkerekedett. Lindner-Bajger 3:1 (-6, 4, 7, 7). Lindner az első szett után kezébe vette az irányítást és megszerezte a győzelemhez szükséges hatodik pontot (6-3).

A hat nemzet 11 férficsapatát felvonultató Klubcsapatok Szuperligájának utolsó csoportmérkőzését játszotta a C csoportban a két együttes. Prágában sajnálatos, nagykülönbségű vereséget szenvedtek a celliek, miután az autópályán történt forgalom-elterelés miatt késve érkeztek a mérkőzésre. Most sikerült visszavágni a csoportbeli legnagyobb riválisnak, de az elsőség a cseheké maradt. Ám a folytatásban így is a négy közé jutásért játszhat a CVSE. Győzött: Lindner 3, Fazekas 2, Ecseki 1, illetve Reitspies 2, Reitspies-Bajger páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!