Sport

2015.11.12. 15:08

Remek szombathelyi kung fu eredmények

Érd – Kiválóan szerepeltek, öt aranyérmet gyűjtöttek be a Perfect Change-Metex05 Controll SE kung fu szakosztályának versenyzői a magyar bajnoki döntőben.

Tóth Gábor

A Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség Érden rendezte a 2015. évi bajnoki döntőt formagyakorlat és küzdelmi kategóriákban. Idei eredményei alapján a szombathelyi klub négy versenyzője kapott meghívást a fináléra.

Varga Teodóra a junior lány pusztakezes formagyakorlat kategóriában negyedik helyezést ért el. A fiatal sportoló első döntőjén vett részt, fontos tapasztalatokkal gazdagodott.

Lenner Tamás a felnőtt férfiak között folytatta ez évi kiváló szereplését – esélyesként érkezett a fináléba, nem is okozott csalódást. Bár a pusztakezes kategóriában második lett, rövid és hosszúfegyveres versenyszámban nem talált legyőzőre. Egész évben remek formában versenyzett, megérdemelten lett kétszeres magyar bajnok.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE kung fu szakosztályának magyar bajnokai edzőjükkel. Balról Koszogovits Mihály, Pintér Bálint, Lenner Tamás, Hangay Péter és Hangay Krisztián
Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

Küzdelemben három súlycsoportban is érdekeltek voltak Perfect Change-Metex05 Controll SE versenyzői. A -65 kilósok között Hangay Krisztián magabiztosan győzött. Remek formát mutatott, a jövő nagy reménysége lehet ebben a sportágban. A -70 kg mezőnyében fivére, Hangay Péter bizonyult a legjobbnak. Pintér Bálintnak pedig a -75 kilósok között került aranyérem a nyakába.

– Sokat készültünk a döntőre, egész évben keményen dolgoztunk, de megérte a sok fáradtságot, versenyzőink jogosan aratták le munkájuk gyümölcsét – értékelt elégedetten Koszogovits Mihály, a Perfect Change-Metex05 Controll SE kung fu szakosztályának edzője. – Csak gratulálni tudok sportolóinknak! Sajnos Lenner Tamás befejezte Szombathelyen egyetemi tanulmányait, visszaköltözik Keszthelyre, így versenyzői pályafutását ott folytatja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!