Sport

2015.11.01. 16:06

Százkét versenyző lépett szőnyegre – Bükön nemzetközi birkózóversenyt rendeztek

Az elmúlt hétvégén megtelt a büki sportcsarnok küzdőtere a II. Bükfürdő Kupa Nemzetközi Szabadfogású Birkózóversenyen. A megmérettetésre három ország tizenkét egyesületének százkét sportolója lépett szőnyegre.

Kovács Ágnes

Szabó András, a Büki Birkózó Club elnöke megnyitó beszédében elmondta, hogy 2007 óta rendeznek rendszeresen megyei, területi, és országos versenyeket. Az idei Bükfürdő Kupa a szlovák Dunaszerdahely és az ausztriai Mörbisch csapatával már nemzetközivé vált. Dr. Németh Sándor, a település polgármestere üdvözölte a versenyzőket, majd a sorsolások után megkezdődött a verseny.

A legnagyobb létszámmal a zalaegerszegiek érkezetek, Dunaszerdahelyről tizenhatan jöttek. A bükiek közül ezúttal hét sportoló lépett a szőnyegre.

Végső eredményként a csapatversenyt a Zalaegerszeg nyerte hatvankét ponttal, második lett az ESMTK, harmadik a Büki Birkózó Club lett. A negyedik helyen az Újpest és a Tófej osztozott, ötödik a Dunaszerdahely, hatodik a Kőszeg, hetedik a Ferencváros, nyolcadik a Mörbisch, kilencedik a Nagykanizsa, majd a Körmend és Sárvár csapata következett.

A büki versenyzők az idei évben is jól szerepeltek. Első helyezett lett Ambrus Viktória, Csonka Klaudia és Kovács Félix, második Csonka Bence, harmadik pedig Csonka Dominik és Varga Dorottya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!