Sport

2015.11.03. 18:12

Szerdától vasárnapig pattog a labda az Arena Savariában

Szombathely – Sorozatban harmadszor lehet egyik állomása Szombathely az ifjúsági és serdülő korosztály asztalitenisz World Tour-sorozatának. Az idei Hungarian Opent szerdától vasárnap rendezik meg az Arena Savariában.

Horváth Erika

Az idei magyar ifjúsági és serdülő nemzetközi körversenyt is az Arena Savariában rendezik – szerdától vasárnapig. Mint a keddi sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester és Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke is hangsúlyozta, Szombathely szinte egyedülálló infrastruktúrát tud teremteni a 22 asztalt befogadó arénával és a kiscsarnokkal – most utóbbi a beütőterem 12 asztallal. A város az elmúlt években is vendégszerető, kifogástalan házigazdának bizonyult, minden bizonnyal ennek is nagy szerepe van abban, hogy a világversenyek után a világ legnagyobb asztalitenisz utánpótlás-rendezvénye volt és maradt is a szombathelyi. Négy földrész 35 országából 336-an állnak asztalhoz a két – U18- és U15-ös – korosztályban. A kísérőkkel együtt ötszáz főt szállásoltak el Szombathelyen, 12 helyen – érzékeltette a logisztikai feladatok nehézségét Kalmár Attila, a helyi szervező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója. Az ötnapos verseny költségvetése 45–50 millió forint, amelyhez a város önkormányzata 3 millió forinttal járult hozzá.

Az utánpótlás Hungarian Open prémium kategóriás (más versenyekhez képest szigorúbbak a rendezés követelmények és nagyobb a pénzdíj). Összesen 8000 dollárt osztanak ki az ifjúsági érmesek között. A magyarok csaknem teljesen kihasználva a házigazdákat megillető kvótát 44 versenyzőt indítanak. Mindkét korosztályban, mindkét nemnél egyesben, párosban és csapatban rendeznek versenyt.

A sajtótájékoztatón a Szombathelyen született Bátorfi Zoltán, az ifjúsági és U21-es fiúválogatott kapitánya képviselte a magyar szakmai vezetést. Elmondta, hogy az elmúlt héten fantasztikus körülmények között gyakorolhattak a gyerekekkel a Brenner iskolában rendezett nemzetközi edzőtáborban, majd – már az arénában – a Vörsas Kupa magyar ranglistaverseny jelentette a főpróbát. Az open erős nemzetközi mezőnyében – miután az ifiknek nélkülözniük kell a legjobbjukat, a Németországban légióskodó Majoros Bencét –, a serdülőknél pedig jó pár újonc (U13) is indul, reálisan egy-négy negyeddöntős helyezésben reménykednek.

 

A program. Szerda, 9.00–21.30: ifjúsági egyes és páros selejtezők. Csütörtök, 9.00–21.30: ifjúsági egyes és páros döntők. Péntek, 9.00–22.15: ifjúsági és serdülő csapat kvalifikáció. Szombat, 9.00–21.15: ifjúsági és serdülő csapat döntők, serdülő egyéni és páros kvalifikáció. Vasárnap, 9.00– 18.20: serdülő egyéni és páros döntők.

 

 

Az Arena Savaria rajtra kész. Balról Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója

 

Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!