Sport

2015.12.20. 19:10

Győzött és vesztett is a SZoESE-Sprint - hazai tornán az NB II-es férfi röplabdázók

Szombathely - Egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta az NB II-es férfi röplabda-bajnokságot a SZoESE-Sprint SC együttese.

Horváth Erika

Csupán hat csapat alkotja a férfi röplabda NB II. mezőnyét. A bajnokságot háromcsapatos tornákon bonyolítják le (mindenkire tíz ilyen vár). A szombathelyiek két héttel ezelőtt Szegeden kezdtek, ahol egy győzelmet (Somogyjád) és egy vereséget (Szeged) jegyeztek. Szombaton hazai környezetben játszhattak, a ZTE és a Győr volt az ellenfelük.

A ZTE támad, a Gőczi Roland (balról) és Selmi Bálint alkotta szombathelyi sánc itt állja a sarat - de a meccs elúszott 
Fotó: Unger Tamás

SZoESE-Sprint SC-ZTE RK 0:3 (-25, -10, -22). - Szombathely, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Őri.

SZoESE: Gueth, Gőczi R., Selmi, Széll, Szabó G., Lukács. Csere: Gerencsér (liberó), Koller (liberó), Szabó Á., Tarlacz. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Hátrányból indultak a hazaiak, első számú feladójuk hajnalig tartó munkája miatt késve érkezett, és az első mérkőzésen nem léphetett pályára. Társai is álmosak voltak, 0-4 után ébredtek. De kiegyenlítettek, sőt, már 14-9-re is vezettek, de utána egyre jobban elbizonytalanodtak. A zalaiak lendületesebb játékukkal behúzták az első szettet (25-27). A ZTE rutinos, gördülékeny támadójátékkal uralta a második játékrészt, főként, hogy a szombathelyiek rengeteg nyitást rontottak és a fogadásban is gyengélkedtek (10-25). A harmadik szettben feladócserével próbálkoztak a hazaiak. Valamivel erőteljesebb, pontosabb lett a játékuk, de ez csak a lépéstartásra volt elég. A 21-21 utáni tétovázás pedig a végső vereséget jelentette (22-25).

A torna második mérkőzésén maratoni, ötszettes csatában a ZTE 3:2-re legyőzte a győrieket.

SZoESE-Sprint SC-SZESE Győr 3:1 (21, 19, -23, 24).

SZoESE: Marsai, Gőczi R., Selmi, Széll, Szabó G., Lukács. Csere: Gerencsér (liberó), Koller (liberó), Szabó Á. Konetsny.

A zárómeccsen már Marsai Richárd is pályára léphetett; jóval szervezettebb lett a játék, jobbak a sáncok, de a rossz nyitások miatt csak néhány ponttal sikerült ellépni a tavaly még NB I-es, ám azóta meggyengült - és egy hosszú meccs fáradalmaival a lábukban pályára lépő - győriektől. Ezúttal nem rogytak meg a finisben a sprintesek (25-21). A második játszmát elég magabiztosan hozták a szombathelyiek (25-19). A harmadikban viszont „leültek”, két-három ponttal végig a győriek vezettek, akik szépítettek is (23-25). Nem sok jóval kecsegtetett a negyedik játékrész eleje, egyre tompábbnak tűnt a SZoESE, a Győr pedig pörgött - ez kiegyenlített játékot hozott jórészt vendégvezetéssel. Gőczi Rolandék 23-23-nál érték utol ellenfelüket, és ha nehézkesen is, de megnyerték a játszmát (26-24), így a mérkőzést is. A bajnokság negyedik tornáján sem tudott az a csapat nyerni, amelyik két mérkőzését egymás után játszotta.

A SZoESE-Sprint SC január 9-én Zalaegerszeg folytatja a szereplését, ahol a hazaiak mellett a székesfehérvári csapat lesz még az ellenfele. Szombathelyen legközelebb január 30-án láthatunk újra férfi röplabdabajnokikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!