Sport

2015.12.22. 16:36

Szerződést kínált az Admira Wacker

Szentpéterfa - Szentpéterfai játékost igazolna az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Admira Wacker.

Tóth Gábor

A 21 éves péterfai csatár, Varga Barnabás a Haladás VSE utánpótlásában tanulta a futball alapjait - de már évek óta az ausztriai SV Eberau játékosa. A fiatal támadó évről évre megbízhatóan teljesít, idén ősszel például 15 mérkőzésen tíz gólt rúgott a jelenleg negyedik osztályban szereplő, csoportjának élén telelő burgenlandi klubban.

- Próbajátékon vettem részt az Admiránál, megfeleltem, szeretnének leigazolni - árulta el Varga Barnabás. - Profi, de családias körülmények fogadtak. Az is jó érzés volt, hogy az Admira nagyon akar engem. Én mindenben megegyeztem a vezetőséggel, a szerződésem azonban nyárig az Eberauhoz köt, vagyis ki kell, kellene vásárolni a szerződésemből - most a két klub egyezkedik. Óriási lehetőséghez jutottam, amit szeretnék megragadni. Lehet, hogy az Admira harmadik vonalban szereplő második csapatánál kezdeném meg a munkát, de biztosan meg fogom kapni a lehetőséget a bizonyításra az élvonalbeli gárdánál is. Ugyanakkor Eberauban is jól érzem magam, ha nem jön össze a váltás, akkor a tavasszal azon leszek, hogy ismét felhívjam magamra a figyelmet.

- Az Admirával megtörtént a szóbeli megállapodás. Amennyiben a két klub is egyezségre jut, az orvosi vizsgálat után a jövő héten sor kerülhet a szerződés aláírására - árulta el a játékos ügyeit képviselő egykori Haladás-futballista, Lukács Tihamér.
Az Admira 5. helyen áll az osztrák Bundesliga tabelláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!