Sport

2015.12.02. 16:36

Kötélugrás: Vb-kvalifikáció csapatbajnoki ezüsttel

Szentes - Az országos kötélugró csapatbajnokságon ezüstérmével kvalifikálta magát a 2016-os svédországi világbajnokságra a Szombathelyi Kötélugró Klub ifjúsági együttese.

Horváth Erika

A Magyar Ugrókötelesek Szövetségének 2015. évi csapatbajnokságára tíz városból érkeztek résztvevők Szentesre. Az öt korosztályban megrendezett viadalok hat-hat - három egyköteles és három kétköteles (egy-egy gyorsasági és két-két szabadonválasztott) - versenyszámból álltak. Ezeket a teljesítményeket összesítve alakultak ki a csapatsorrendek. A Szombathelyi Kötélugró Klub egy ifjúsági együttest indított. A Komlósi Kata, Nagy Lola, Tóth Hanga, Simon Tira összetételű kvartettnek jó esélye volt az aranyéremre, de a formációbeli rontás miatt a makláriak nyakába került az arany, a szombathelyiekébe pedig az ezüst. Az ifjúsági és felnőtt korosztály számára a csb egyben válogató is volt a jövő júliusi, Svédországban rendezendő világbajnokságra. A Nemzetközi Kötélugró Szövetség (FISAC) vb-jére a két korosztályból az 1-3. helyezettek szereztek indulási jogot, tehát a vasiak is.

Az Eb-re kijutott szombathelyi csapat. Balról jobbra :Nagy Lola, Tóth Hanga, Füle Magdolna edző, Komlósi Kata, Simon Tira. Fotó: Gombkötő Regina

A csapatbajnokságon számonként is hirdettek eredményt, és nem csak az összetett versenyben szereplők indulhattak. A szombathelyiek közül a Nagy Lotti-Baumgartner Luca mini (U8) páros szabadon választott gyakorlatával aranyérmes lett, akárcsak a Varga Flóra-Gyurkó Flavia serdülő (11-13 év) duó. A felnőtt kétköteles hármas szabadon választott számában indult a Németh Dorka, Kiss Bianka, Nagypál Bianka trió, amely az ötödik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!