Sport

2016.01.21. 18:36

Junior férfi párbajtőr Világkupa: Bakos Bálinték Vk-ezüstje

Bázel - Az év első junior férfi párbajtőr Világkupa-versenyén Bakos Bálint is tagja volt a második helyezett magyar csapatnak.

Horváth Erika

A svájci Bázelben az év első Világkupa-versenyén 37 országból 252 junior férfi párbajtőröző lépett pástra. A Szombathelyi Vívóakadémia tavaly csapatban U23-as Eb-ezüstöt szerző válogatottja, Bakos Bálint nagyon jól kezdett, a csoportkört veretlenül zárta. Ennek köszönhetően a 256-os táblán kihagyhatta az első fordulót. Az amerikai Wesley Johnson ellen 15-12-re nyerve bejutott a 64 közé Patócs Zsolt tanítványa, a 32-be viszont már nem, 15-11-re alulmaradt az olasz Bernardo Riccivel szemben - végeredményben a 12-ből hatodik legjobb magyarként a 35. helyen zárt.

A szombathelyiek válogatottja, Bakos Bálint. Fotó: Unger Tamás

A csapatversenyben 28 válogatott indult, a magyart Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik és Siklósi Gergely alkotta. Először a nyolc közé jutásért kellett megvívnia a magyar együttesnek, a cseheket fölényesen, 45-18-ra győzte le. A negyeddöntő már szorosabb volt, de - 36-31-es - magyar sikert hozott. A Lengyelország elleni elődöntőben egyetlen tus (39-38) döntött a magyarok javára. A finálé is egy találaton múlott, ezúttal azonban az ellenfél, Olaszország gárdája örülhetett (35-36). A magyar kvartett tehát ezüstérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!