Sport

2016.01.25. 12:40

Erős ellenfelekkel meccselt az AVUS

A Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupán a Pécs és az Újpest ellen szállt vízbe a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

A Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupában 12 együttes indult, a csapatokat négy hármas csoportba sorsolták. Az egyes csoportokat Tatabányát, Pécsett, Egerben és Miskolcon rendezték illetve rendezik.

A szombathelyi Domino AVUS a pécsi ágra kapott besorolást, és két kőkemény ellenfél ellen tisztességgel helytállva szenvedett vereséget. A vasiak a helyosztókon folytatják szereplésüket - egyelőre nem tudni, kik ellen szállnak majd vízbe.

2016. évi Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa

Pécs-Domino AVUS 11-7 (2-0, 2-1, 3-1, 4-5). - Pécs.

Domino AVUS: Kovács B. - Hajmási 1, Ekler B. 2, Sági, Jenei 1, Juhász M. 2, Polcsik. Csere: Doma 1, Landherr, Galambos. Edző: Gortva Zoltán.

Újpest-Domino AVUS 15-5 (2-2, 5-1, 5-1, 3-1). - Pécs.

Domino AVUS: Kovács B. - Hajmási 2, Ekler B. 1, Sági, Jenei, Juhász M. 1, Polcsik. Csere: Doma 1, Landherr, Galambos. Edző: Gortva Zoltán.

A másik mérkőzésen: Újpest-Pécs 9-8

A csoport végeredménye: 1. Újpest 6, 2. Pécs 3, 3. Domino AVUS 0 pont.

- A két vereség ellenére elég jól sikerült a torna, hiszen a legerősebb csapatok ellen mérkőzhettünk, márpedig ellenük tudunk igazán fejlődni - mondta Gortva Zoltán, az AVUS edzője. - Az egyik meccset játszottuk a másik után és mivel mindkét ellenfelünknél szűkebb a keretünk, ezért csak egyet-kettőt tudtunk cserélni. Még nem vagyunk olyan állapotban, hogy így is tartani tudjuk a ritmust. Másrészt eddig csak alapoztunk - tehát összességében nem lehetünk elégedetlenek a szereplésünkkel és a viadal jól szolgálta a felkészülésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!