Sport

2016.01.21. 17:00

Fazekas hajszállal csúszott le a főtábláról

Budapest – Befejeződtek a férfi egyes csoportmérkőzései a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) Tüskecsarnokban zajló World Tour-viadalán.

Horváth Erika

Fazekas Péter remekül játszott, két poénon múlott, hogy nem ő, hanem tajvani ellenfele folytathatja a főtáblán. Fotó: Szendi Péter

A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka két játékosa közül Fazekas Péter csoportgyőztes lett, 4:1-re győzte le a nigériai Abiodunt és 4:2-re az indiai Athonyt. Ezzel azonban sajnos még nem jutott a 64-es főtáblára (csak 11 csoportgyőztes, a további 42-nek KO-meccset kellett játszania.) Fazekas a tajvani Liao Cheng-Tinggel óriási, hétjátszmás csatát vívott, végül 4:3-ra alulmaradt – az utolsó szettben 13-11-re –, így véget ért számára az egyes. Ecseki Nándor a román Lipan elleni 4:1-es győzelemmel és az egyiptomi El-Beialitól elszenvedett 4:1-es vereséggel csoportmásodikként búcsúzott a felnőtt férfi egyestől. Az U21-eseknél azonban pénteken  kiemeltként kezd a 32 közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!