Sport

2016.01.16. 20:12

Kikapott Kecskeméten a Falco

Az első félidőben még 13 ponttal vezetett a Falco Trend Optika KC kosárcsapata a Kecskemét vendégeként, a másodikban azonban elvesztette előnyét, majd a mérkőzést is.

Borbély Károly

KTE-Duna Aszfalt - Falco Trend Optika KC Szombathely 83-79 (16-15, 9-23, 31-16, 27-25)
Kecskemét, 900 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török R., Frányó, Rácz Zs.
Kecskemét: Pongó Martin 8/6, PONGÓ MÁTÉ 14/6, DJERASZIMOVICS 26/9, IVOSEV 14/3, KARAHODZSICS 19. Csere: Hegedüs -, Alexander -, Mészáros 2. Edző: Borisz Maljkovics.
Falco: Rundles 5/3, VÁRADI 10/6, Csomagics 4, BOGNÁR 11/3, Wright 11. Csere: RAKICS 21/6, Butorac 12/9, Dobos 2, Hódi -, Simon 3. Edző: Kálmán László.

A Falco légiósai közül ezúttal csak Miljan Rakics nyújtott maradandót (Fotó: Unger Tamás)

Az első négy percben csak Wright tudott rést találni a hazai védelmen - kétszer is. Később Csomagics is feliratkozott a duplázók listájára, a kecskemétiektől Ivosev, Djeraszimovics és Pongó Martin gyűjtögette a pontokat - fej fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyed végére a KTE aprócska előnyt szerzett (16-15), de Rakics és Dobos révén pillanatok alatt fordított a Falco (17-21). Nem egészen három perc volt hátra a félidőből, amikor a maréknyi szombathelyi tábor boldogan kiálthatta: tíz, tíz, tíz! (25-35). Borisz Maljkovics magához rendelte tanítványait, de hiába, 13 pontos előnnyel mehettek a szünetre a vasiak.

A harmadik negyedben a triplákban tartotta a lépést a KTE a vasiakkal, a duplákban azonban jobb volt a hazai csapat, ezért zárkózni tudott (40-48), sőt másfél perccel a játékrész vége előtt egyenlíteni is (53-53). Nagy fordulatot vett a mérkőzés, az utolsó játékrészre fordulva már a hazaiak vezettek és egyre inkább elléptek (36. perc: 71-63).

Kálmán László időt kért - három perce maradt csapatának legalább egyenlíteni. Egy perccel a vége előtt 79-75-nél Simon szerzett egy duplát (79-77). Maljkovics időkérése után 37 másodperc volt még hátra. A Kecskemét támadott és Pongó Máté kettest szerzett. Arra még Bognár válaszolt, több kosarat azonban már nem tudott szerezni a vendégegyüttes. A Falco nem várt vereséget szenvedett.

Borisz Maljkovics: -Két különböző félidőt játszottunk, nem értem, miért. A második játékrészben 150 százalékos energiát mozgósítottunk, jól védekeztünk. Mindig mondom, ha jó a védekezés, jók lesznek a támadások is. Ez most be is igazolódott.

Kálmán László: - Jól kezdtünk, úgy, ahogy idegenben kell. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ne gondolják, hogy már megvan a meccs. Sajnos igazam lett, bután játszottunk. A KTE ma egy Djeraszimoviccsal jobb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!