Sport

2016.01.26. 19:28

Megye II.: Megkezdték a téli felkészülést

Körkép - A megyei II. osztály sárvári csoportjában az éllovasok trénereit kérdeztük az új igazolásokról, távozó játékosokról, valamint a téli felkészülésről.

Kelemen Attila

Gérce-Vásárosmiske

A gércei gárda meglehetősen erősen kezdte a szezont: ősszel a tizenegy győzelmük mellé csupán egy döntetlen és egy vereség csúszott be. Öt ponttal vezetik a bajnokságot az Uraiújfalu és a Püspökmolnári előtt. Novemberben még az volt a csapatvezetés kérése, hogy a játékosok becsüljék meg ezt az eredményt, és ne bízzák el magukat. Hogy ezt a feladatot eddgi miként sikerült teljesíteni, arról a gárda trénerét, Haraszti Istvánt kérdeztük:

- A célunk továbbra is egy dobogós helyezés megszerzése, ám a játékosaink véleményem szerint eléggé felvértezték magukat arra, hogy a bajnoki cím hozzánk kerüljön.

Az edző azt is elárulta, hogy jövő héten kezdik meg a felkészülési mérkőzéseket, s kivétel  nélkül  minden hétvégére terveztek találkozót. Előbb a celli műfüves pályán állnak ki a Rábapaty ellen, majd Toronnyal, Söptével, Csényével és Püspöklmonárival mérkőznek meg.

A listavezetőtől nem távozott senki a tél folyamán, mindemellett az igazolási szándék ugyan megvan, ám konkrét érkezőről még nincs információ. A tréner szerint egy-két poszton nem ártana erősíteni, akár a helyi fiatalok is szóba jöhetnek.

Heti két, olykor három edzéssel kezdik meg az alapozást. Az ificsapat három alkalommal kap játéklehetőséget műfüves pályán.

Ősszel három sérültje volt a bajnokaspiránsnak, közülük ketten felépültek, ám a keresztszalag-szakadással küszködő Nunkovics Csabára még csak most vár operáció.

IKERVÁR

Az ikervári alakulat ősszel felemás szezont teljesített. Kilenc győzelmük mellett négy vereséget könyveltek el. Mindez egyelőre a negyedik helyre elég, ám csak két ponttal maradnak el a Püspökmolnáritól és az Uraiújfalutól. Az őszi szezonértékelőben dobogós helyet céloztak meg tavaszra.

Az Ikervár fő célja egy dobogós hely megkaparintása. Ehhez - többek között - az is kell, hogy lépéselőnybe kerüljenek a Püspökmolnárival szemben. A labdával Németh Bálnint látható (Fotó: VN-archív)

Horváth József edzőt arról faggattuk, hogy miként készülnek a tavaszi folytatásra:

- Két hete már megkezdtük a felkészülést, igaz egyelőre csak heti kettő tornatermi edzéssel, illetve száraz futással. A programunkban 6-7 mérkőzés szerepel; játszunk többek között Beleddel, Táplánszentkereszttel, Vasvárral és Ostffyasszonyfával is.

A gércei csapathoz hasonlóan itt sincs távozó játékos, igaz még konkrét új igazolást sem tudnak bejelenteni. Komolyabb sérülések nem nehezitik a felkészülést, így teljes erőbedobással hangolódhatnak rá a tavaszi rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!