Sport

2016.01.12. 14:38

Nehéz döntést hozott

Szombathely/Újperint - Távozott a megyei I. osztályban szereplő Király SZE labdarúgócsapatának a kispadjáról Horváth Levente vezetőedző.

Tóth Gábor

A Király SZE tavaly bronzérmet szerzett, a 2015/2016-os bajnokság félidejénél pedig az előkelő 5. helyről várja a bajnokság tavaszi folytatását. Az eredményekre tehát nem lehet panasz - nem is ez áll az edzőváltás hátterében.

- A kezdetektől, már az alapítástól a Király SZE kötelékébe tartozom - árulta el Horváth Levente. - Nyertünk bajnokságot megyei III-ban, megyei II-ben. hét éve szereplünk a megyei I. osztályban, a 7. helynél lejjebb soha nem végeztünk, az osztály meghatározó csapatává nőttük ki magunkat. De sokkal lényegesebb, hogy egy remekül működő futballszakosztályt sikerült felépíteni, ahol közel 120 utánpótláskorú gyerek kergeti a labdát. Több mint két éve a magyar női labdarúgó-válogatott masszőreként is dolgozom, továbbá a női utánpótlásválogatottaknál is számítanak a segítségemre. Azóta sokat utazok, alig vagyok itthon. Sajnos kevés időm maradt a családomra. És hát így az edzői munkára sem tudok annyi figyelmet, energiát fordítani.

Fotó: kiralysport.hu

- Már a nyáron jeleztem Király Gábornak, hogy időszűkében vagyok, de végül az őszt még megoldottuk. Ugyanakkor így, hogy sokszor nem tudok ott lenni meccsen, edzésem, felelőtlenség lett volna a részemről tovább folytatni az edzősködést. Nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést - de meg kellett hoznom. Szakosztályvezetőként maradok a Királyban, a vezetőedzői posztot pedig Hajmási Milán veszi át tőlem. Amióta kitudódott, hogy távozom a Király kispadjáról, sok csapat keresett meg, de kitartok az elhatározásom mellett. De az is biztos, hogy dolgozom én még felnőt csapat edzőjeként valahol a jövőben - zárta szavait Horváth Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!