Sport

2016.01.07. 11:22

Nincs riválisa az AVUS OB II-es csapatának

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB II-es csapata féltávnál magabiztosan vezeti a nyugati-csoportot.

Pum András

Százszázalékos mérleggel, mind a nyolc meccsét megnyerve áll az élen hatcsapatos nyugati-csoportban az AVUS. A vasiak a Sopront 19-1-re és 20-3-ra, a Pápát 23-2-re és 18-2-re, a Pécset 16-6-ra, a Nagykanizsát 12-5-re, a Fehérvárt 13-5-re és 18-4-re verték. A szombathelyiek félszemmel már – a borítékolható – felsőházi rájátszásra figyelnek. Az alapszakaszt követő play-offban a négy OB II-es csoportgyőztes körmérkőzéssel dönt az egyetlen feljutó helyről.

– Nem akarok nagyképűnek tűnni, de miután a bajnokság kezdete előtt felmértük az erőviszonyokat, tudtuk, hogy mienk a csoport legerősebb csapata – mondta Gortva Zoltán, az AVUS vezetőedzője. – Ugyanakkor minket is meglepett, hogy ilyen simán hoztuk a meccseket. Ez egyfelől jó, másrészt viszont – nem megbántva riválisainkat – nem készít fel bennünk rendesen a rájátszásra. Nem tudjuk igazán lemérni, hol tartunk. Jobb lenne tehát, ha keményebb derbiket vívnánk, de ha már így hozta az élet, megpróbálunk az edzéseken kőkemény melót végezni. Sajnos a legtöbb csapattól messze vagyunk, így edzőmeccseket is nehéz lekötni. Ami az őszi találkozókat illeti, valamennyi mérkőzést szinte egyformán simán, magabiztosan hoztunk. Emberek vagyunk, így – ritkán ugyan – a fiúk is hajlamosak voltak kicsit könnyelműen venni egy-egy negyedet, de ilyenkor rögtön helyreraktam őket. Tetszett viszont, hogy védekezésünk és a lefordulásaink remekül működtek. Az emberelőnyös helyzeteken és a pozíciós támadásokon viszont van mit javítanunk. Egyénileg kapusunkat, Stojadinov Nikolát mindenképpen kiemelném, remekül teljesített. Mellette a fiatalok – elsősorban Jenei Dániel, Juhász Máté, Ekler Bendegúz, Hajmási András – azok, akikre feltétlenül lehet alapozni. Nem lazsálhatunk a felkészülés alatt sem, tavasszal is az őszihez hasonló szinten szeretnénk vízilabdázni.

A rosszkéz szél és hátsó poszton játszó Hajmási András jól teljesített ősszel

A bajnokság február 27-én, Pécsett folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!