Sport

2016.01.18. 16:24

Nyert a HVSE/VSA és a SZoESE is - szerdán egymás ellen a két szombathelyi röplabdacsapat

Megyei körkép - Mindkét NB II-es női szombathelyi röplabdacsapat győzelemmel kezdte a 2016-os esztendőt. A HVSE/VSA könnyen, a SZoESE nehézkesebben nyert.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Ikrény SE 3:0 (23, 17, 10).

- Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

HVSE/VSA: Varga N., Bokor, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B, Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Végh, Demény Laura. Vezetőedző: Mucsi Péter.

Az U17-es válogatott Dancsecs Nikolett ütését igyekszik hárítani a vendégsánc. HVSE/VSA-Ikrény 3:0. Fotó: Németh Richárd

Stabil nyitásokkal és gyorsabb támadójátékukkal hamar fölénybe kerültek a nyugati csoport tabelláján első helyen álló szombathelyiek. 20-9 után azonban érthetetlen módon megtorpantak. Felzárkóztak a vendégek és öt játszmalabdát is hárítottak. De végül a HVSE-é lett a szett (25-23). A második etapban ugyan lépéselőnybe kerültek, de nem tudtak elhúzni a hazaiak. A cserék viszont új lendületet hoztak a csapatnak, amely aztán nem is hagyott esélyt ellenfelének (25-17). Az új csapatszerkezetben nagyot javult a vasi együttes játéka: magabiztos nyitásokkal, gyors támadójátékkal óriási előnyt szerzett és le is zárta a mérkőzést (25-10). Ifjúsági: 3:0 (15, 17, 13).

Veszprémi Egyetemi SC- Szombathelyi Egyetemi SE 2:3 (-18, 23, 17, -14, -5).

- Veszprém, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szombathelyi, Varga A.

SZoESE: Gulkai, Simon F., Erdősi, Halmosi, Kiss L., Horváth M. Csere: Nagy T. (liberó), Németh Erzsébet. Megbízott játékos-edző: Horváth Mónika.

Az edzőjét, Bodzer Attilát ezen a bajnokin nélkülöző szombathelyi csapat nagyszerűen kezdett, jól működött a gépezet, jók voltak a nyitásfogadások, bejöttek a támadások (18-25). A második szett közepéig fej fej mellett haladt a két csapat. onnan viszont szétesett a SZoESE nyitásfogadása. A végjátékot még sikerült szorossá tenni, de megnyerni nem (25-23). A harmadik játékrészt a vasiak részéről a teljes káosz jellemezte. Csak a szett végére tértek magukhoz, de ekkor már késő volt (25-13). A folytatásban - miután már 2:1-re vezetett a sereghajtó Veszprém - viszont teljesen más arcát, valós tudását mutatta a SZoESE. Így már könnyedén, nagy fölénnyel nyerte meg a negyedik (14-25) és az ötödik játszmát is (5-15).

Szerdán 17 órától az egyetemi csarnokban SZoESE- HVSE/VSA rangadó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!