Sport

2016.01.25. 13:39

SZoESE-Sprint: egy vereség, egy győzelem

Győr - Egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta az NB II-es bajnokságot a SZoESE-Sprint SC férfi röplabdacsapata. A második helyen álló szombathelyiek a hétvégén hazai tornát rendeznek.

Horváth Erika

Felsővárosi Di Angelo- SZoESE-Sprint SC 3:1 (12, -24, 24, 22)
Győr, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés.
SZoESE-Sprint: Marsai, Széll, Lukács, Tarlacz, Szabó G., Újvári. Csere: Koller (liberó), Gerencsér (liberó), Selmi, Gőczi R. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Betegség miatt Konetsny Barnabás és Szabó Ármin nem tudott a csapattal tartani, de bevetésre kész volt a hosszú sérüléséből felépült Újvári Tamás. Az első szettben az „öltözőben maradtak” a szombathelyiek, pillanatok alatt bedarálták őket a fehérváriak, pedig ők egy vesztes mérkőzéssel a lábukban léptek pályára (25-12). A második szettben egy szerkezetváltással sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát és szoros csatában a végjátékot is megnyerni (24-26). Nagy csatát hozott a harmadik játszma is. A vasiaknak volt előbb szettlabdájuk, de nem tudtak élni vele, fordítottak a felsővárosiak (26-24). És aztán a döntő játszma lehetőségét sem tudták kiharcolni; továbbra is gyengén nyitottak, és ezt az ellenfél rendszerint centertámadásokkal büntette (25-22).

Szabó Gábor (labdával), balról Gőczi Roland játékos-edző (Fotó: Unger Tamás)

SZoESE-Sprint SE-SZESE Győr 3:0 (21, 15, 21).
SZoESE-Sprint: Marsai, Gőczi R., Újvári, Széll, Szabó G., Lukács. Csere: Koller liberó), Gerencsér (liberó), Selmi, Tarlacz. J

A második meccsükön egészen más arcukat mutatták a szombathelyiek. Feljavult a sáncuk és a mezőnyvédekezésük is, végig vezetve nyerték az első játszmát (25-21). Ugyanezzel a lendülettel, tetszetős játékkal növelték előnyüket (25-15). A harmadik szettben volt némi megtorpanás (8-12), de az időkérés után 17-17-nél sikerült utolérni a belelkesedett győrieket, és pontos jó játékkal le is zárni a mérkőzést (25-21).

A győri torna után öt győzelem/két vereség mutatóval továbbra is őrzi második helyét a tabellán a SZoESE-Sprint SC. A szombathelyiek legközelebb - szombaton - hazai pályán játszhatnak. Az egyetemi csarnokban rendezendő háromcsapatos tornán 15 órától a listavezető Szeged, 19 órától pedig a ZTE lesz az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!