Sport

2016.01.26. 19:34

Új edző a Királynál - Hajmási Miláné a kispad a felnőttcsapatnál

Szombathely - Hajmási Milán irányításával készül a Király SZE megyei I-es futballcsapata a tavaszi szezonra.

Török Tibor

A tréner Horváth Leventét váltja a kispadon a szombathelyi klubnál. Hajmási Milánt kérdeztük a terveiről, elképzeléseiről:

- Haladás-nevelés vagyok, 19 éves koromig a korosztályos csapatokban játszottam - mondta el lapunk érdeklődésére -, majd Ausztria következett. Innen tértem haza a Királyhoz, és közben készültem az edzői pályára. A Grundball önálló utánpótlás-egyesület vezetője vagyok, ebben 6-16 éves gyereket képzünk. Emellett a Király fiataljaival is foglalkoztam, és játszottam a felnőttcsapatban. Amikor felvetődött, hogy én is irányítsam a nagy csapatot, Király Gáborral leültünk, ő azt kérte, hogy ne játékos-edzőként, hanem kizárólag trénerként vezessem az együttest. Ami a felkészülést illeti, január 12-én kezdtük, két hét rávezetés után most következik az igazi terheléses időszak, edzőmeccsekkel. A labdás tréningek mellett vannak másfajta gyakorlások is, például a spinninget is bevettük a programunkba. Lesznek távozóink, kapusunk, Nagy Gergő Ausztriába igazol, Janzsó Balázs és Szalay Csaba munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni a megyei I. osztályt. Hujber Bálint sorsa kérdéses még, ő német állás- és futballajánlatot kapott. Lesznek érkezők, róluk majd akkor számolnék be, ha már aláírtak. Természetesen a saját fiataljaink közül néhányan megkapják a lehetőséget a bizonyításra a felnőttek közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!