Sport

2016.01.28. 14:53

Válogatott hokisok erősítették a Szombathelyi Pingvinek csapatát

Budapest, Szombathely (tg) - Mind a fővárosban, mind a vasi megyeszékhelyen nagy sikert aratott a Magyar Hoki Napja elnevezésű rendezvénysorozat - a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub részvételével.

Tóth Gábor

Első ízben rendezték meg szerte az országban - szombaton - a Magyar Hoki Napját. A hagyományteremtő kezdeményezés fogadtatása rendkívül pozitív volt, végül 72 klub fiataljai mutatkoztak be a budapesti Városligeti Műjégpályán. Több mint 800 gyerek lépett pályára a bő két óra alatt - ezzel valószínűleg nem hivatalos hazai rekordot állítottak fel. A kicsik küzdelmét megtekintette több válogatott játékos is, így például Kovács Csaba, Orbán Attila, Tokaji Viktor, Frank Banham és Nagy Krisztián.

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub egy csapattal, 11 játékossal (és két edzővel) járult hozzá az országos sikerhez. A szombat reggeli indulást és utazást követően délután léphettek pályára a kis pingvinek. Összesen egy órát játszottak a csoportjukba sorolt másik három csapat ellen. Rendkívül jó hangulat uralkodott a pályákon, a gyermekek minden bizonnyal óriási élménnyel lettek gazdagabbak. Főleg azért, mert két válogatott hokis - Orbán Attila és Frank Banham - is a pingvineket erősítette.

A szombathelyiek fővárosi delegációja. Az edzők: Csergő István balról, Sipos László jobbról. És a gyerekek: Czóbel Gergely, Ersing András, Iszak-Pataki Gergő, Simon Máté, Szabó Gábriel Noel, Tárczy Csanád, Bosits Botond András, Hodosi András, Németh Milán, Simon Gergő, Németh Áron (Fotó: Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub)

Természetesen a szombathelyi műjégpálya is csatlakozott a Magyar Hoki Napjához. A „Jégpályák éjszakája” elnevezésű program keretében - ugyancsak szombaton - 20 és 24 óra között bárki kipróbálhatta a jégkorongot is. Erre a szervezők - a Szombathelyi Jégkorong Klub és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség - mindenkinek biztosítottak lehetőséget. Így a bátrabbak hokiszerelésbe bújhattak, kapura vezethették a korongot, terelgethették a pakkot. És természetesen játékos versenyek, vicces vetélkedők színesítették a programot. Az éjszakai korcsolyázás sok érdeklődőt vonzott, remek hangulatban zajlott le a négy óra. Érdekesség, hogy a Budapestről hazatérő kis Pingvinek, miután a buszon alaposan kialudták magukat, rögtön jégre is léptek a szombathelyi rendezvényen.

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub várja soraiba az ifjú hokisokat négy éves kortól. Az edzések hétfőn 18-20 óra, szerdán és pénteken pedig 15.30-16.30 között zajlanak a városi műjégpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!