Sport

2016.02.01. 17:17

3x3:2 - teljes körbeverés az NB II-es férfi röplabdatornán

Szombathely - Teljes körbeverés volt a férfi röplabda NB II. szombathelyi tornáján: a házigazda SZoESE-Sprint SC és a vendég Szeged, illetve ZTE is egy-egy 3:2-es győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

Horváth Erika

SZoESE-Sprint SC- SZTE EHÖK SE 2:3 (-22, 16, 21, -21, -13).

- Szombathely, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás B., Őri.

SZoESE-Sprint: Marsai, Gőczi R., Ujvári, Széll, Szabó G., Lukács. Csere: Koller (liberó), Selmi. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Jó felfogásban, támadó szellemben kezdtek a tabellán második sprintesek, de nem sokkal ezután pontatlanságok és rossz nyitásfogadások jellemezték már a játékukat. Így könnyen került fölénybe az éllovas Szeged (9-15). Szabó Gábor vezérletével a hatpontos hátrányt sikerült ledolgozni (21-21), de a finis a jobban koncentráló vendégeké lett (22-25). A második játszmát szép támadásokkal könnyen nyerték a hazaiak, a vendégek a meccs ezen szakaszában lassúak, erőtlenek voltak (25-16). Sok nyitásrontás, de hazai fölény jellemezte a harmadik etapot - legalábbis a hálónál. 17-11, majd egy kis megtorpanás után lépéselőnyhöz jutottak a vasiak (25-21). Változatos csatát hozott a negyedik játszma . 6-7 után 10-16-ra lépett el a Szeged, Szabó Gábor szinte egymaga hozta vissza az esélyt (17-17), aztán a szett mégis elúszott - elsősorban azért, mert a mezőnyben teljesen védtelenek és dekoncentráltak voltak a hazaiak (21-25). A rövidített játszmában ötpontos hátrányból kellett visszakapaszkodnia a SZoESE-nek; sikerült, de 13-13 után a szegediek örülhettek (13-15).

Szabó Gábor vezére volt a SZoESE-Sprint együttesének. Fotó: Unger Tamás

SZoESE-Sprint SC-ZTE RK 3:2 (20, -10, -21, 18. 7).

- NB II-es férfi mérkőzés, vezette: Pukler, Őri.

SZoESE-Sprint: Gueth, Széll, Selmi, Tarlacz, Szabó G,, Lukács. Csere: Gerencsér (liberó), Koller (liberó). Zsupos, Marsai, Ujvári, Gőczi.

A szombathelyiek egymás után játszották két meccsüket, Marsai, Ujvári és Gőczi az első szett alatt pihent meg. Felváltva estek a pontok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal. A hazaiak 18-18 után elhúztak és jó sáncokkal, kemény ütésekkel meg is nyerték az első játszmát (25-20). A másodikban jó nyitásokkal szerzett tetemesebb előnyt a vendéggárda, ráadásul az addig jól játszó feladó, Gueth Roland ujjsérülést szenvedett (4-12). Hamar véget ért a szett, miután a szombathelyiek nagyon gyengék fogadták a nyitásokat (10-25). Úgy tűnt, sikerül fordulatot venni a harmadik játszmában (4-1), de hamar fordított a ZTE, és a fáradó vasiak már nem tudták utolérni őket (21-25). A negyedik játszmára viszont átestek a holtponton, új lendülettel magukhoz ragadták a kezdeményezést és öt-hatpontos előnyüket meg is őrizték (25-18). A döntő szettben már nem engedte ki a kezéből a meccset a SZoESE, végig vezetve szerezte meg a győzelmet (15-7).

További eredmény: ZTE- Szeged 3:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!