Sport

2016.02.24. 13:44

7. Jurisics Kupa: Ringben a négy vasi klub ökölvívói

Kőszeg - Nagy sikert aratott, színvonalas - női, férfi - bokszmeccseket hozott a 7. Jurisics Kupa nemzetközi jótékonysági ökölvívógála.

Tóth Gábor

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület hagyományos rendezvényének ismét a Béri Balog iskola adott otthont. Aprólékos szervezés, remek körítés várta a sportág kedvelőit. Ahogyan arra számítani lehetett, meg is töltötte a tömeg a tornacsarnokot, nagyszerű hangulatban léphettek ringbe a bunyósok. Összesen 108 bokszoló mérlegelt, de a programba „csak” 48 pár fért bele - minden korcsoport képviseltette magát. Az erőpróbán felvonult Vas megye négy ökölvívó klubja, a házigada Fitt-Box mellett Szombathelyről a Skorpió Box Club és a Haladás VSE, valamint a celldömölki Kings Gym egyesület.

A rendezvényt régiós pofonparti nyitotta. Majd a főműsorban a szlovák-magyar női, és az osztrák-magyar férfi csapattalálkozó következett. A szlovák lányok régiós (Komárom, Pozsony) válogatottal érkeztek, Ausztria viszont a komplett férfi válogatottal képviseltette magát. Magyar oldalon válogatott kerettagok egészítették ki a két régiós együttest. A lányoknál elsöprő hazai győzelem született, 6-0-ra nyertünk. Három kőszegi lány lépett ringbe, Finesz Kamilla (junior, 54 kg), Hámori Luca (junior, 60 kg) és Szabó Luca (felnőtt, 75 kg) is biztosan nyert. A férfiak keményebb ellenállásba ütköztek, hat mérkőzés magyar, hat pedig osztrák győzelemmel zárult. Ugyan döntetlennel végződött a párharc, de Ausztria meccselt idegenben, így a sportszerűség azt diktálta, hogy a vendégek vigyék haza a győztesnek járó serleget.


- Minőségi mérkőzéseket, remekül felkészített bunyósokat láthatott a közönség, amely láthatóan élvezte a rendezvényt - értékelt Varsányi Áron, a házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzője. - Saját klubomból a lányok teljesítményével maximálisan elégedett voltam, a fiúk is jók voltak, viszont picit többet vártam. A Skorpió fiataljai rohamosan fejlődnek, szép jövő előtt állnak. Szép eredményeket produkáltak a Haladás újjáalakulóban lévő ökölvívó szakosztályának versenyzői is. Nagy örömünkre éledezik az ökölvívósport Celldömölkön is. Összességében tehát elégedett vagyok a látottakkal.

A gála jótékonysági célt is szolgált, 190 ezer forint gyűlt össze Varga Ramóna gyógykezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!