Sport

2016.02.08. 15:33

Alpokalja Kupa: vége!

Szentgotthárd - A Looney Tunes győzelmével ért véget a 30. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokság. Szombaton rendezték a döntőket, a helyosztókat.

Tóth Gábor

A 30. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokság december 13-án kezdődött, és 17 játéknap után az elmúlt szombaton a döntőkkel, a helyosztókkal ért véget. A szentgotthárdi városi sportcsarnokban összesen 41 csapat - nyílt, öregfiúk, női - lépett pályára, több mint 350 amatőr futballista rúgta a labdát, összesen 959 gól esett.

- Az összes együttes végigjátszotta a bajnokságot, talán ez is jelzi az Alpokalja Kupa jelentőségét, és ez dicséret a játékvezetőknek, a szervezőknek is - fogalmazott a szervezőbizottság nevében Gaál László. - Sportszerű, jó meccseket láthattak az érdeklődők, szurkolókban sem volt hiány, a legtöbb játéknapon kiváló volt a hangulat. Láthattunk szinte már profi, eredménycentrikus csapatokat, de teljesen amatőr baráti társaságok is pályára léptek - ez is egyfajta sajátossága a kupának. A 30. jubileum alkalmából, köszönhetően az önkormányzatnak és a jelentős szponzori háttérnek, a részvétel ingyenes volt a csapatok számára. Szerintem a mai világban ez is ritkaságnak számít. Most lezártunk egy korszakot, jövőre próbálunk újítani, néhány új szabályt bevezetni, például 4+1 fős csapatok játszanak majd. A lebonyolítási rend viszont nem változik, marad a felsőház, a középház, az alsóház, így szinte minden csapat ugyanannyi meccset játszhat. És nagyon bízunk abban, hogy jövőre már az új szentgotthárdi sportcsarnok ad otthont a döntőknek.

A 30. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokság győztese, a döntőben is magabiztosan nyerő Looney Tunes együttese. Fotó: Tóth Csaba

Perfect Change Alpokalja Kupa, helyosztók, bronzmérkőzés: Vadkörte Teke-Fitt Klub-Tabak1 Szunderland 2-1. Döntő: Looney Tunes-Csatorna Patkányok 3-0.

Végeredmény, Perfect Change Alpokalja Kupa (felsőház): 1. Looney Tunes (Lang Dávid, Bouti Dávid, László Dávid, Kovács Gábor, Horváth Márk, Németh Bence, Soós Bence, Csákvári Milán, Cser Dániel, Nagy Krisztián, Niksz Tamás, Németh Balázs, Sipos Gábor, dr. Costache Marin, Réti Erik), 2. Csatorna Patkányok (Domiter Ádám, Balázs László, Kovács Tamás, Dancsecs Attila, Ráncsik János Zsolt, Muszka János Vitalij, Fábián Zsolt, Szocsics Ferenc, Mikos Balázs, Kocsis Viktor, Kocsis Roland, Éder Roland, Bedi Gábor, Bartakovics Gábor, Kovács Balázs), 3. Vadkörte Teke-Fitt Klub (Fábián Dávid, Altinger Péter, Bedi Noel, Sarang Dániel, Tihanyi Olivér, Heiter László, Dezső István, Szabó Tibor, Horváth Márió, Császár Tibor, Horváth Péter, Horváth Csongor, Kaszás Ferenc, Járfás Szilárd, Erős Péter), 4. Tabak1-Szunderland, 5. Autó Egyed Bt., 6. Hodos Bar-Marjanca, 7. Mámor Club3, 8. Hétház RSE. Különdíjak, gólkirály: Bartakovics Gábor. Legjobb kapus: Lang Dávid. Legjobb játékos: Niksz Tamás. Sport36 Szentgotthárd Kupa (középház): 1. Tabak1 Pado-Sokk (Szabó Gábor, Kovács József, Merkli József, Németh Norbert, Kovács Balázs, Dobos Gábor, Farkas András, Kovács Péter, Dömötör Tamás, Kozó Dávid, Szőke Sándor, Hompasz Miklós, Herczeg Péter, Náricza Róbert, Mikos Károly), 2. Domino Kijev, 3. Black Gold, 4. Monchicken GrillCatering, 5. Drink Team, 6. Gotham City, 7. Sporting Libacomb, 8. Szakony FC. Különdíjak, gólkirály: Dömötör Tamás. Legjobb kapus: Szabó Gábor. Legjobb játékos: Düh Károly. Librecz Károly emléktorna (alsóház): 1. Blazsi Koccintó Szeszpanyol (Kalamár Dániel, Kovács Imre Péter, kocsis Szabolcs, Bedi Tamás, Hodács Richárd, Kovács Viktor, Szabó Szabolcs, Soós László, Koller Róbert, Róka Richárd, Fenyvesi Ádám, Holecz Gábor Lajos), 2. In-Team, 3. Reflector SC-Emerik Fa, 4. Zöldfa, 5. Tipp Topp, 6. Triglav-Orfalu, 7. Dr. Szittyó, 8. Gösser Söröző Vassalja, 9. Tüzesvíz-Vé-Ko FC. Különdíjak, gólkirály: Bedi Tamás. Legjobb kapus: Luthár Attila. Legjobb játékos: Szabó Szabolcs.

Legsportszerűbb csapat: Gösser Söröző Vasalja. Meskó Norbert-díj: Merkli József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!