Sport

2016.02.15. 18:46

Bakos junior Eb-résztvevő

Udine - Bronzérmet szerzett a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzőjét, Bakos Bálintot is soraiban tudó magyar férficsapat az olaszországi junior világkupaversenyen.

Horváth Erika

A február 29-én kezdődő korosztályos vívó Európa-bajnokság előtti utolsó junior párbajtőr világkupaversenyen, az udinei Alpok-Adria Kupán a világranglistát vezető magyar fiú válogatott keretből a ranglista első három helyezettje, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik és Siklósi Gergely nem lépett pástra. A csapatot a junior magyar ranglistán hetedik Andrásfi Tibor, az ötödik Buta Levente, a kilencedik Koch Máté és a Szombathelyi Vívóakadémia negyedik helyen álló párbajtőrözője, Bakos Bálint alkotta. A 18 csapatos versenyben Kazahsztán együttesét 45-24-re verték a magyarok, a Svájc elleni 38-37-es sikerrel pedig már elődöntősök voltak. A későbbi győztes franciák ellen nem volt esélyük (35-45), a bronzmérkőzésen azonban Csehországot 45-19-re leiskolázták.

Egyéniben nem járt sikerrel Bakos Bálint. Csoportjából három győzelemmel és három vereséggel jutott fel a 128-as táblára, de ott már az első körben búcsúzni kényszerült, miután a verseny későbbi győztesétől, a francia Henrick Lerus Rouleztől egy tussal, 15-14-re kikapott. Ezzel együtt Patócs Zsolt tanítványa megőrizte negyedik helyét a ranglistán, ami azt jelenti, hogy ott lehet a szerbiai Újvidéken (Novi Sad) rendezendő korosztályos Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!