Sport

2016.02.03. 12:21

Finisben a szentgotthárdi Alpokalja Kupa

Szentgotthárd - A végéhez közeledik a 30. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokság. Az öregfiúk és a nők már befejezték a küzdelmeket, a nyílt mezőny pedig szombaton a helyosztókkal zár.

Tóth Gábor

Az öregfiúknál kilenc csapat lépett pályára. A szervezők két csoportba osztották a résztvevőket, a csoportmeccsek után két-két gárda maradt állva. Keresztjáték (A1-B2, A2-B1) után alakult ki a döntő és a bronzmeccs párosítása. A fináléban a Twin Peaks nagy csatában 1-0-ra gyűrte le az Öregedő Körmendiek együttesét, a bronzérmet pedig a Kondorfa szerezte meg, miután ugyancsak 1-0-re verte a Csatorna Patkányokat.

Andante Retro-Öregfiúk Kupa, végeredmény: 1. Twin Peaks (Szentgotthárd), 2. Öregedő Körmendiek, 3. Kondorfa, 4. Csatorna Patkányok Old Boys (Szentgotthárd). A győztes csapat névsora: Csulics Csaba, Dömötör Tamás, Marton András, Tóka Géza, Szőke Sándor, Jóna Zsolt, Krajczár Ferenc, Kercsmár Róbert. Különdíjak, legjobb kapus: Kártyás Zsolt (Öregedő Körmendiek). Legjobb mezőnyjátékos: Jóna Zsolt (Twin Peaks). Gólkirály: Ráncsik János (Csatorna Patkányok Old Boys), Szőke Sándor (Twin Peaks).

A nőknél hét csapat szállt harcba, mindenki játszott mindenkivel. Szoros küzdelemben dőlt el a dobogós helyezések sorsa.

II. Áfész Kupa, végeredmény: 1. gottHARD 12 pont, 3. Béla-Nacional (Szentgotthárd) 10 pont, 3. Vastyúkok (Szombathely) 10. A győztes csapat névsora: Melus Bianka, Saltzer Krisztina, Csizmás Ivett, Kovács Virág, Császár Flóra, Császár Hanna, Stekli Barbara, Kántor Jeanine, Petres Alíz. Különdíjak, legjobb kapus: Horváth Ildikó (Béla-Nacional). Legjobb mezőnyjátékos: Melus Bianka (gottHARD). Gólkirály: Boros Gabriella (Vastyúkok), Siklér Kinga (Béla-Nacional).

Az utolsó felvonáshoz érkezett a küzdelmeket december 13-án kezdő, 16 játéknapot maga mögött tudó nyílt mezőny: szombaton a helyosztókkal zárul a torna. Az alsóházban (Librecz Károly emléktorna), a középházban (Sport36 Szentgotthárd Kupa) és a felsőházban (Perfect Change Alpokalja Kupa) is győztest hirdetnek. Szombaton 9 órakor indul útjára a labda a városi sportcsarnokban, a Vadkörte Teke Fitt Klub-Tabak1 Szunderland bronzmeccset 18, a Looney Tunes-Csatorna Patkányok döntőt pedig 19 órakor rendezik. A finálé esélyese a több neves játékost felvonultató Looney Tunes, de a Csatorna Patkányok gárdája már bizonyította, hogy egységes, ütöképes társaság, képes a meglepetésre - vagyis izgalmas, színvonalas döntő várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!