Sport

2016.02.17. 13:39

Kick-box - Szombathelyi érmek a WAKO Európa Kupáról

Karlovac - Szép vasi, szombathelyi eredmények születtek a Horvátországban rendezett Karlovac Open WAKO Európa Kupa nemzetközi kick-box tornán.

Tóth Gábor

A horvátországi Károlyváros péntektől vasárnapig adott otthont a rangos nemzetközi tornának. Az erőpróbán 21 ország 159 klubja 1538 nevezést adott le. A Perfect Change-Metex05 Controll SE tíz sportolóval (Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik, Jurasits Ákos, Hangay Krisztián, Bolfán Ádám, Szmolek Emanuel, Vancsik Petra, Kovács Ádám) állt csatasorba. Remekül teljesített a szombathelyi delegáció, hiszen két arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel tért haza.

- Elégedett vagyok a látottakkal, az eredményekkel - értékelt a magyar kick-box válogatott szövetségi kapitánya, egyben a Perfect Change-Metex05 Controll SE vezetőedzője, Dancsó Zoltán. - Ezek a nemzetközi, pontszerző versenyek elsősorban az utánpótlás korosztályban bírnak nagy jelentőséggel, ugyanis a magyar bajnok mellett minden korosztályban még egy versenyző utazhat Eb-re, vb-re a válogatottal, az, aki a legtöbb ranglistapontot gyűjtötte az év folyamán. Felnőtteknél csak magyar bajnok képviselheti a magyar színeket a világversenyen, vagyis az idősebb korosztályban elsősorban az erőfelmérésen, a nemzetközi viszonyok feltérképezésén van a hangsúly. A szombathelyi csapatom szépen teljesített. Elsősorban a két győztest emelném ki. Grünczeisz Patrik 16-os tábláról indulva jutott el az aranyéremig, nagyszerű, érett bunyót bemutatva. Bolfán Ádám esetében még vacillálunk, hogy melyik súlycsoportban lenne igazán jó, eredményes. Hát nem könnyítette meg a dolgunkat, ugyanis 69 kilóban és 74 kilóban is döntőzött - az utóbbiban nyert. Viszket Borisz ugyancsak két döntőig jutott el, nem volt szerencséje, mindkétszer épp, hogy lemaradt a végső győzelemről. Szmolek Emanuel is rengeteg meccset vívott, négy éremmel térhetett haza, büszke lehet a teljesítményére.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE érmes versenyzői, Viszket Borisz (kadet II., -47 kg): light-contact 2., kicklight 2. Bolfán Ákos (kadet II., -57 kg): light-contact 3. Grünczeisz Patrik (junior, -57 kg): kick-light 1. Hangay Krisztián (junior, -69 kg): light-contact 3. Bolfán Ádám (junior, -69 kg): kick-light 2. Bolfán Ádám (junior ,-74 kg): light-contact 1. Szmolek Emanuel (junior, -74 kg): light-contact 3., kick-light 2. Szmolek Emanuel (junior, -79 kg): light-contact 3., kick-light 3. Vancsik Petra (junior, -55 kg): kick-light 3. Kovács Ádám (felnőtt, -74 kg): light-contact 3.

A másik szombathelyi egyesület, az Agrobio Classic Kick-Box Club két versenyzőt indított a horvátországi erőpróbán. Pék Martin a felnőttek mezőnyében (84 kg, light-contact) bronzérmet szerzett, Holczmüller Bence pedig kadet II. kezdő kategóriában (57 kg, kick-light) szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Martin teljesítménye azért is figyelemre méltó Mayer Gábor vezetőedző szerint, mert egy súlyos térdsérülés után tért vissza eredményesen, jó versenyzéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!