Sport

2016.02.17. 13:39

Kick-box - Szombathelyi érmek a WAKO Európa Kupáról

Karlovac - Szép vasi, szombathelyi eredmények születtek a Horvátországban rendezett Karlovac Open WAKO Európa Kupa nemzetközi kick-box tornán.

Tóth Gábor

A horvátországi Károlyváros péntektől vasárnapig adott otthont a rangos nemzetközi tornának. Az erőpróbán 21 ország 159 klubja 1538 nevezést adott le. A Perfect Change-Metex05 Controll SE tíz sportolóval (Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik, Jurasits Ákos, Hangay Krisztián, Bolfán Ádám, Szmolek Emanuel, Vancsik Petra, Kovács Ádám) állt csatasorba. Remekül teljesített a szombathelyi delegáció, hiszen két arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel tért haza.

- Elégedett vagyok a látottakkal, az eredményekkel - értékelt a magyar kick-box válogatott szövetségi kapitánya, egyben a Perfect Change-Metex05 Controll SE vezetőedzője, Dancsó Zoltán. - Ezek a nemzetközi, pontszerző versenyek elsősorban az utánpótlás korosztályban bírnak nagy jelentőséggel, ugyanis a magyar bajnok mellett minden korosztályban még egy versenyző utazhat Eb-re, vb-re a válogatottal, az, aki a legtöbb ranglistapontot gyűjtötte az év folyamán. Felnőtteknél csak magyar bajnok képviselheti a magyar színeket a világversenyen, vagyis az idősebb korosztályban elsősorban az erőfelmérésen, a nemzetközi viszonyok feltérképezésén van a hangsúly. A szombathelyi csapatom szépen teljesített. Elsősorban a két győztest emelném ki. Grünczeisz Patrik 16-os tábláról indulva jutott el az aranyéremig, nagyszerű, érett bunyót bemutatva. Bolfán Ádám esetében még vacillálunk, hogy melyik súlycsoportban lenne igazán jó, eredményes. Hát nem könnyítette meg a dolgunkat, ugyanis 69 kilóban és 74 kilóban is döntőzött - az utóbbiban nyert. Viszket Borisz ugyancsak két döntőig jutott el, nem volt szerencséje, mindkétszer épp, hogy lemaradt a végső győzelemről. Szmolek Emanuel is rengeteg meccset vívott, négy éremmel térhetett haza, büszke lehet a teljesítményére.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE érmes versenyzői, Viszket Borisz (kadet II., -47 kg): light-contact 2., kicklight 2. Bolfán Ákos (kadet II., -57 kg): light-contact 3. Grünczeisz Patrik (junior, -57 kg): kick-light 1. Hangay Krisztián (junior, -69 kg): light-contact 3. Bolfán Ádám (junior, -69 kg): kick-light 2. Bolfán Ádám (junior ,-74 kg): light-contact 1. Szmolek Emanuel (junior, -74 kg): light-contact 3., kick-light 2. Szmolek Emanuel (junior, -79 kg): light-contact 3., kick-light 3. Vancsik Petra (junior, -55 kg): kick-light 3. Kovács Ádám (felnőtt, -74 kg): light-contact 3.

A másik szombathelyi egyesület, az Agrobio Classic Kick-Box Club két versenyzőt indított a horvátországi erőpróbán. Pék Martin a felnőttek mezőnyében (84 kg, light-contact) bronzérmet szerzett, Holczmüller Bence pedig kadet II. kezdő kategóriában (57 kg, kick-light) szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Martin teljesítménye azért is figyelemre méltó Mayer Gábor vezetőedző szerint, mert egy súlyos térdsérülés után tért vissza eredményesen, jó versenyzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!