Sport

2016.02.22. 17:21

Országos döntőben a zrínyisek

Budapest - A Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános csapata a pótselejtezőn elért első helyével kiharcolta a játékos sportvetélkedő diákolimpia országos döntőjébe jutást.

Horváth Erika

Az alsótagozatosok számára kiírt játékos sportverseny diák-olimpia január végi szombathelyi országos elődöntőjéből a nagykanizsaiak kerültek közvetlenül a döntőbe, a zrínyisek pedig - a másik négy elődöntő második helyezettjével együtt - kaptak még egy sanszot; a budapesti pótselejtezőről az 1-2. helyezettek is bejuthattak a fináléba.

Élni tudott a pótselejtező adta lehetőséggel a Zrínyi iskola csapata (Fotó: Török Zoltán)

Az öt csapat tíz feladatban mérte össze tudását, felkészültségét. A Gubián Tamás testnevelő vezette szombathelyiek (Vadász Gábor betegsége miatt hiányzott) szurkolóik biztatása mellett a harmadik versenyszám után átvették a vezetést, és már ki sem adták a kezükből. Övék lett az aranyérem 41 ponttal, így akárcsak az elmúlt két tanévben, részesei lehetnek a nyolccsapatos döntőnek - amelyet március 5-6-án Mezőtúron rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!