Sport

2016.02.09. 15:26

Parázs rangadót nyert a HVSE/VSA

Megyei körkép - Végsőkig kiélezett csatában idegenben is legyőzte legnagyobb riválisát a HVSE/ VSA NB II-es női röplabdacsapata, amely ezzel őrzi első helyét a nyugati csoport tabelláján. Hazai pályán nyert a SzoESE is.

Horváth Erika

Szent Benedek-Balatonfüred-Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 2:3 (19, 14, -12, -23, -13).

- Budapest, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Oláh, ifj. Szabó.

HVSE/VSA: Varga N., Bokor, Dancsecs, Tóth Zs., Kiss B,, FAZEKAS. Csere: ZOLTÁN (liberó), Farkas (liberó), VÉGH, Demény Laura, Varga R., Simon J., HORVÁTH D., Dabronaki. Vezetőedző: Mucsi Péter,.

A nyugati csoport rangadóján hosszas huzavona után teremproblémára hivatkozva a fürediek Budapesten fogadták nagy riválisukat - plusz anyagi és utazási terheket róva ezzel a HVSE/VSA csapatára.

Van okuk az örömre a HVSE/VSA-SZoESE játékosainak. Horváth Dóra (16) és Végh Júlia (1) nyitásainak nagy szerepe volt a sikerben. Fotó: Unger Tamás

Remekül kezdtek a fürediek, nyitásaikkal zavart okoztak a vasiak soraiban, akik nem találták a játék ritmusát. A sok hiba miatt el is úszott az első játszma (25-19). Sőt a második is. Míg a hazaiak szárnyaltak, addig a vendégek rengeteg nyitás- és ütésrontással segítették a dolgukat (25-14). A harmadik szett azonban nagy fordulatot hozott. Feljavultak a szombathelyiek nyitásai, támadásban is ellenfelük fölé nőttek - meccsben maradtak (12-25). A folytatásban még színvonalasabbá vált az addig is élvezetes játék. A 20-18-as hazai vezetés után Horváth Dóra nyitásai hoztak nagy áttörést - a feladó 20-24-re alakította az állást. Még szorongattak a hazaiak, de nem tudták megakadályozni a vasiak egyenlítését (23-25). Parádés labdameneteket hozott a mindent eldöntő ötödik játszma. A szombathelyieket elkísérő szurkolók hatalmas segítséget adtak kedvenceiknek. A térfélcserénél még a Füred vezetett 8-7-re, de óriási küzdelem után Végh Júlia ásznyitásaival győzelemhez segítette csapatát (13-15).

Szombathelyi Egyetemi SE-Ikrényi DSK 3:1 (15, 25, -26, 17).

- Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés.

SZoESE: Horváth M., HALMOSI, KISS L, ERDŐ-SI, Németh E., Simon F. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek első feladója, Gulkai Zsófia iskolai elfoglaltsága miatt hiányzott - a minden poszton bevethető Horváth Mónika helyettesítette. Magabiztos játékkal söpörték be első játszmagyőzelmüket a hazaiak (25-15). A második játékrész már jóval szorosabb volt, fej fej mellett haladtak a csapatok. 10-10 után a vendégek játéka összeszedettebbé vált, és ők érkeztek kedvezőbb helyzetben a finisbe (18-23). De Kiss Laura nyitássorozata, Halmosi Noémi sáncai és nem utolsósorban Erdősi Gréta támadásai révén sikerült fordítani (26-24). A harmadik játszmában kicsit kiengedtek a vasiak, és az ikrényiek sorozatos ejtésekkel megingatták őket (26-28). A negyedik szettben azonban maximális összpontosítással könnyen zárta le a mérkőzést a SZoESE (25-16).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!