Sport

2016.02.26. 10:12

Pars is indul - téli dobó ob a Sugár úton

Szombathely - Szombaton lesz az idei év első nagy atlétikai versenye a Sugár úti Atlétikai Centrumban: a felnőtt és ifjúsági téli dobó országos bajnokság.

Horváth Erika

A Németh Pál Dobóakadémia lehet a házigazdája a 2016-os év két téli dobó országos bajnokságának is. Szombaton a felnőttek és az ifjúságiak, egy hét múlva, március 5-én pedig a serdülők és juniorok vetélkednek négy dobószámban. Az idei téli ob-k újdonsága, hogy a kalapács-, diszkoszvetés és gerelyhajítás mellett az eddig a fedettpályás bajnokságon szereplő súlylökés is bekerült a programba. Ezt a számot azonban továbbra sem szabadban, hanem teremben, itt, Szombathelyen a Sugár úti csarnokban rendezik meg.

Az olimpiai bajnoki címvédő Pars Krisztián is nevezett a hazai téli ob-re
Fotó: Unger Tamás

Nagyüzem lesz szombaton a Sugár úti Atlétikai Centrumban: 28 egyesület küldi el versenyzőit, összesen 236 nevezés érkezett -141 az ifjúsági, 95 a felnőtt számokban (akad olyan atléta, aki több számban is indul). A nevezési listán a legnagyobb név Pars Krisztiáné, a Dobó SE kalapácsvető olimpiai bajnokáé, de természetesen nem hiányoznak majd klubtársai sem (egyedül a bokasérülést szenvedett Hudi Ákos szereplése kérdéses), ahogyan a Haladás VSE is jó néhány dobóval képviselteti magát. De jelezte érkezését például a tavalyi fedettpályás súlylökő Európa-bajnok Márton Anita is, aki diszkoszvetésben is magyar bajnoki címvédő.

A téli dobó országos bajnokság programja

Szombat, 10.30: ifjúsági leány kalapácsvetés. 11.45: ifjúsági fiú kalapács, ifjúsági leány diszkosz. 13.00: Felnőtt női kalapács, ifjúsági fiú diszkosz, ifjúsági leány gerely. 14.15: felnőtt férfi kalapács, felnőtt női diszkosz, ifjúsági fiú gerely, ifjúsági leány súly. 15.30: felnőtt férfi diszkosz, felnőtt női gerely, ifjúsági fiú súly. 16.45: felnőtt férfi gerely, felnőtt női súly. 18.00: felnőtt férfi súly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!