Sport

2016.02.23. 14:54

Szép szombathelyi eredmények születtek a Slovak Open nemzetközi kick-box tornán

Besztercebánya/Banská Bystrica - A Perfect Change-Metex05 Controll SE kick-box szakosztályának kilenc versenyzője az elmúlt hétvégén Besztercebányán a Slovak Open nemzetközi bajnokságon vett részt.

Tóth Gábor

A rangos tornán kilenc országból 829 nevezést rögzítettek a szervezők. Szlovákiából összesen 4 arany-, 4 ezüst- és 10 bronzéremmel tértek haza a szombathelyi egyesület sportolói. A Perfect Change-Metex05 Controll SE a klubok versenyében light-contact kategóriában 46 egyesület közül ötödik lett, míg kick-lightban 41 klub közül az előkelő második helyezést szerezte meg.

Bolfán Ákosnak (-57 kg) nem volt szerencséje. Kadet II. light-contactban vitatható bírói ítélet miatt két fölényes győzelem után a négy között kiesett, így bronzérmet nyert. Kick-light-ban egy győzelem után már a nyolc között összekerült a későbbi győztes cseh favorittal, kiesett.

Szász Krisztofer (-57 kg) kimagasló formában versenyzett, junior kick-light-ban 16-os tábláról indulva, négy győztes mérkőzéssel jutott döntőbe, ahol klubtársa, Grünczeisz Patrik ellen bizonyult jobbnak. Light-contactban a 16-os tábláról bejutott az elődöntőbe - amely már a hetedik mérkőzése volt a nap folyamán -, néhány ponttal alulmaradt, bronzérmet szerzett.

Grünczeisz Patrik (-57 kg) magabiztos versenyzéssel junior light-contactban és kick-light-ban is döntőbe jutott: előbbiben ezüst-, utóbbiban aranyérmet szerzett. Jurasits Ákos (-63 kg) junior light-contactban a dobogó harmadik fokára állhatott. Ám a felnőttek mezőnyében, kick-light szabályrendszerben aranyérmes lett.

Bolfán Ádám junior korosztályban -69 és -74 kilóban is mindkét szabályrendszerben tatamira állt, nyolc kemény mérkőzést vívott - két bronz- (kick-light -69, light-contact -74), egy ezüstéremmel (kick-light -74) zárt. Szmolek Emanuel szintén junior korosztályban négy kategóriában (-74 kg, -79 kg, light-contact, kick-light) versenyzett, négy bronz-érmet gyűjtött be.

Vancsik Petra junior (-55 kg) kick-lightban két győztes mérkőzéssel a döntőig menetelt, ahol a súlycsoport másik magyar versenyzője utasította maga mögé. A felnőtteknél pedig értékes harmadik helyezést szerzett. Bárdosi Sándor felnőtt light-contactban (74 kg) technikás küzdelmekkel, nehéz ellenfelek ellen lett a súlycsoport aranyérmese. Ezt követően élete első full-contact-mérkőzésén lépett ringbe -75 kg-ban, egy rutinos cseh ellenfél ellen. Nagyot küzdött, ám alulmaradt a ringben otthonosan mozgó riválisa ellen.

Geiger Máté más küzdősportból átvándorolva először vett részt kick-box versenyen. Felnőtt full-contact -91 kg-ban lépett kötelek közé. Első versenyén rögtön a nyolc között a későbbi győztessel került össze, aki útját is állta.

Az Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzői közül Holcmüller Bence indult kadet II. 57 kg-os kategóriában, kick-light és light-contact szabályrendszerben. Kick-lightban 16-os tábláról indulva ezüstérmet szerzett, light-contatctban azonban érdekes bírói ítélet miatt elbukta az első meccsét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!