Sport

2016.02.09. 18:11

Több csapat is pályázik a dobogós helyezésekre a Körmendi-csoportban - vélhetően izgalmas lesz a tavaszi szezon

Körkép - Hamarosan kezdődik a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye. A Sárvári-csoportban a Rábatótfalu várja az élről a tavaszi folytatást, a Szarvaskend a második, a Nádasd pedig a harmadik.

Tóth Gábor

- Nem tagadom, kissé magam is meglepődtem, hogy mi zártuk az élen az őszt a Körmendi-csoportban - árulta el Merkli József, a listavezető Rábatótfalui SE trénere, akit szombaton Meskó Norbert-díjjal jutalmaztak az Alpokalja Kupa záróünnepségén. - Az nem vitás, hogy van munka az eredmény mögött, de legyünk őszinték, több mérkőzésen is szerencsés győzelmet arattunk. De ha már a tabella élén állunk, akkor szeretnénk legalább a dobogón zárni a bajnokságot. Természetesen a bajnoki cím is benne van a pakliban. Ám most mindenki minket akar megverni, nem lesz egyszerű dolgunk a tavasszal. A munkát már elkezdtük, a játékoskeretünk még képlékeny, szeretném, ha a tavalyi állomány együtt maradna, és egy-két poszton az erősítés is ráférne a társaságra. Vannak kiszemeltjeink, de konkrétumokról még nem tudok beszámolni. Arra viszont felhívtam a srácok figyelmét, hogy csak sok munkával, csapatként, kifogástalan hozzáállással lehetünk eredményesek a tavasszal is!

A mindössze 22 éves Salamon Szilveszter (7) 13 meccsen 5 góllal járult hozzá a Rábatótfalui SE tavaszi meneteléséhez. Fotó: Szendi Péter

- Amikor a nyáron nekifutottunk a bajnokságnak, akkor a dobogót céloztuk meg - és ebben a célkitűzésben természetesen a bajnoki cím is benne van. Most a második helyen áll a csapat, vagyis eddig minden rendben - fogalmazott Nagy Sándor, a tabellán második Szarvaskend SE csapatvezetője. - A keretünk együtt maradt, sőt, az Egyházasrádócról érkező Lengyel Bence személyében sikerült erősítenünk is. A felkészülést már régen elkezdtük, a munka a terveknek megfelelően zajlik, a háttér rendben van. Nehéz tavaszra készülünk, hiszen rajtunk kívül a Rábatótfalu, a Nádasd és a Szakonyfalu is biztosan a dobogóra pályázik. Ám úgy gondolom, hogy a csapatunk teljesíteni tudja az alapcélkitűzést.

- Szeretnénk legalább a dobogón zárni a bajnokságot. Ha összejön az aranyérem, akkor nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor pedig nem történik tragédia - jelezte higgadtan Szabó Károly, a harmadikként telelő Nádasd KSE elnökségi tagja.

- Egyébként ha bajnokságot nyernénk, akkor valószínűleg vállalnánk a megyei I. osztályt, mert az utánpótlásunk rendben van. A keretünkben történt némi változás. Sajnos Takács Ádám Ausztriában folytatja a pályafutását, a ő távozása komoly érvágás. Pletykaszinten hallottuk, hogy Szabó Dávid Csákánydoroszlóba igazol - de minket még nem keresett senki. Sikerült erősítenünk is, Horváth Gábor Csepregről érkezett hozzánk, a munkahelyi elfoglaltság miatt az őszi szezont teljes egészében kihagyó Kovács Zsolt pedig ismét csatasorba állt. A felkészülést már január közepén elkezdték a fiúk, négy edzőmeccset is lejátszottak már. Bízom az eredményes tavaszban, mert szerintem minden adott a jó eredményekhez - és a csapatunk is ütőképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!