Sport

2016.03.22. 13:09

7-5-tel zártak a vasi sakkcsapatok

Megyei körkép - A két vasi érdekeltségű NB I/B-s és a két NB II-es sakkcsapatbajnokin is 7-5-ös végeredmény született. De csak a Sárvár örülhetett győzelemnek - a megyei rangadón.

Horváth Erika

Aquaprofit-NTSK II.- Haladás VSE-Infraplan II. 7-5.

- Nagykanizsa, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

A listavezető otthonában jó eredmény az öt szerzett pont a hatodik szombathelyieknek; a mérkőzésen csak négy parti dőlt el, nyolc döntetlennel zárult. Győzött: Tomasics. Remizett: Krstic, Ruck T., Pergel, Takács G., Magyar, Németh D., Ugróczky, Czupor.

A Haladás NB I/B-s csapatából Tomasics Roland tudta csak megnyerni partiját. Fotó: Unger Tamás

Szentgotthárd-Alsószölnök STE-Komlói BSK 5-7.

- Szentgotthárd, NB I/B-s sakkmérkőzés.

A hazaiakat rosszul érintette egyik szlovén játékosuk lebetegedése, a rangadón nem tudtak közvetlen riválisuk fölé kerekedni. Két fordulóval a bajnokság előtt a Komló (34,5 pont) áll a nyolcadik, a gotthárdiak (33,5) pedig a kilencedik, már kieső helyen. Győzött: Gjuran, Hittér. Remizett: Takács B., Békefi, Makk R., Buzeti, Nagy K., Takács K.

Arborétum Herény SE- Sárvári SC 5-7.

- Gencsapáti, NB II-es sakkmérkőzés.

A megyei rangadón 11 táblán jóval nagyobb Élő-ponttal rendelkeztek a vendégek. Az első táblásukat nélkülöző hazaiak nagyot küzdöttek, a játék képe alapján szorosabb eredmény is születhetett volna. A Sárvár a nyolcadik, az Arborétum a 12. pozícióból várja az utolsó előtti fordulót. Győzött: Barasits B., Császár, illetve Smidéliusz, Ódor, Ongai, Szép. Remizett: Lendvai E., Kiss R., Gábor, Kiss L., Szalay, Mesits, illetve Ollé, Gergácz B., dr. Lámg, Szokolszky, Katona, Gömböcz.

Ezüst Huszár SE-Haladás VSE-Infraplan III. 5-7.

- Veszprém, NB II-es sakkmérkőzés.

A Haladás fiataljai veszprémi győzelmükkel megerősítették harmadik helyüket a tabellán. Győzött: Gutmann, Szukics, Horváth R., Tóth T., Vida. Remizett: Oláh, Hajdú, Horváth S., Peresznyák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!