Sport

2016.03.15. 14:16

A Szegedet látja vendégül a Falco - Csak a győzelem az elfogadható eredmény

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 25. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely szerdán 18.30-kor a Szedeget fogadja - a kötelező győzelem reményében.

Tóth Gábor

A Szeged nincsen túl jó formában, előző kilenc bajnokijából nyolcat elbukott. Szombaton azonban majdnem meglepetést okozott, csak hosszabbításban maradt alul a címvédő, vendég Szolnok ellen (97-101). A sok vereség eredményeképpen a Szedeák (7/17) a tabella 12. helyére csúszott vissza. Egyébként a Falco decemberben kikapott Szegeden (96-105). Az újraformálódó szombathelyi gárda javuló játékkal, biztató eredményekkel rukkolt elő az elmúlt időszakban, az előző játéknapon például a komoly erőt képviselő Albát fektette két vállra. A sárga-feketék (13/11) stabil középcsapatként őrzik helyüket a tabella hetedik helyén. És hazai pályán abszolút esélyesként futnak neki a mérkőzésnek.

- A Szeged egy kellemetlen stílusban kosárlabdázó rivális - kezdte az esélylatolgatást Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Ellenfelünknek van két remek, ponterő s légiósa, az irányító Tucker és a center Vette, továbbá ne feledkezzünk meg a még mindig kiváló Csiricsről, aki ráadásul a Falco ellen rendre kiugró teljesítménnyel rukkol elő. Tudjuk jól, hogy a Szeged képes meglepetésekre, ezért semmiképpen nem vehetjük félvállról. Döntő lesz, hogy hogyan kezdünk. A célunk az, hogy az első pillanattól a mi akaratunk érvényesüljön, nem szabad, hogy a Szeged belelkesedjen. A három kulcsembert pedig minél kevesebb ponton kell tartani. Persze azzal is tisztában vagyunk, hogy a Szeged - hozzánk hasonlóan - idegenben kevésbé vitézkedik, és talán a kerete sem olyan bő. Mindent összevetve: számunkra ezen a meccsen csakis a győzelem az elfogadható eredmény! Bognár Kristóf bokája kifordult az Alba elleni meccsen, nemigen edzett az elmúlt napokban, kérdéses a játéka. Jermaine Thomas viszont egyre jobb állapotban van, lassan kiheveri a hátsérülését és utoléri magát, játszani fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!