Sport

2016.03.23. 19:19

Bodorkósné versennyel hangolt az Eb-re

Dudince - Három szombathelyi versenyző is részt vett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) gyalogló permitversenyén.

Horváth Erika

Az elmúlt hétvégén a szlovákiai Dudincében 41 ország gyaloglói találkoztak. A felnőtt férfiak 50 km-es távján 74-en álltak rajthoz, köztük a szombathelyi, de a Bp. Honvéd színeiben versenyző Major Ferenc. Az 55 éves gyalogló 5:24:49 óra alatt ért célba, ami a nemzetközi mezőnyben a 45. helyet jelentette. Ez a verseny volt egyben az 50 km-es országos bajnokság is - itt Major az ötödik helyet szerezte meg, csapatuk pedig aranyat nyert.

A három szombathelyi résztvevő (balról): Bodorkós Tamásné, Major Ferenc, Varasdy Edit. Fotó: Haladás VSE

A szenior nők 5 km-es távján a Haladás VSE-ből ketten is rajthoz álltak; Bodorkós Tamásné 27:44 perces időeredményével első, Varasdy Edit 35:33-mal pedig harmadik helyet szerzett. A március 29. és április 3. között az olaszországi Anconában rendezendő fedettpályás szenior Európa-bajnokságra készülő Bodorkósné a célba érkezése után fél órával a 20 km-es világszínvonalú, 58 fős mezőnyben is rajthoz állt. A terveknek megfelelően csak a fél távot gyalogolta le (59:53).

A fedett szenior Eb-re 40 ország 5773 atlétája nevezett. A 28 fős magyar csapat tagja két Haladás-versenyző; Bodorkós Tamásné 3 és 5 km-es gyaloglásban, Lezsák Balázs kalapácsvetésben indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!