Sport

2016.03.11. 12:33

Falco-Alba derbi: az újabb hazai győzelem a cél

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában szombaton 18 órás kezdéssel a Falco-Trend Optika KC Szombathely a komoly erőt képviselő Alba Fehérvárt fogadja.

Tóth Gábor

Szerdán mind a két csapat nagy csatát vívott. A Falco a címvédő, listavezető Szolnok vendégeként lépett pályára, és úgy sikerült az utolsó pillanatig nyílttá tenni a meccset, hogy sérülés miatt hiányzott az első számú irányító, Jermaine Thomas - végül kikapott 65-68-ra. Az Alba a Paksot fogadta. A két élcsapat nem kímélte egymást, csak hosszabbításban tudtak dönteni, a fehérváriak csikarták ki a győzelmet (108-103). A hazai pályán remek mérleggel rendelkező Falcónak egyébként van törlesztenivalója az Alba ellen, hiszen a Fehérváron nagyon, közel 40 ponttal kapott ki (84-120). az Alba (16/7) a tabella negyedik helyéről fut neki a meccsnek, míg a Falco (12/11) a hetedik a rangsorban.

- A Szolnok ellen látott Falco még mindig nem az a csapat, amelyet én látni szeretnék a pályán - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. - Jól küzdöttek a fiúk, nagyot harcoltak, de a végjátékban egy-két dolgot indulatból akartak megoldani. Ha higgadtabbak vagyunk, akkor nyerünk. Így csak egy tisztes vereségre futotta - amivel sokra nem megyünk. Úgy gondolom egyébként, hogy az Alba hasonló erőt képvisel, mint a Szolnok. Van tíz minőségi játékosa, nagyon mély a rotációja. Ugyanakkor hazai pályán nekünk csakis a győzelem lehet a célunk. Abba is kapaszkodhatunk, hogy ellenfelünk idegenben azért nem olyan acélos, mint hazai pályán. Alapdolgokkal készülünk, a saját játékunkat akarjuk játszani. A legfontosabb, hogy a fehérváriak gyors indításait megakadályozzuk, hogy ne tudjanak kosarat szerezni első szándékból. Ha ezt megoldjuk, akkor nagy lépést teszünk a bravúr felé. Thomas egész héten nem edzett, még fáj a háta, de vállalja a játékot. Hogy mennyit bír, azt nem tudom - de ha tíz percre beszáll, az már nagy segítség lesz. Számítok a szurkolóink támogatására is, együtt könnyebb lesz kiharcolni a győzelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!