Sport

2016.03.10. 19:24

Hétvégi röplabdás nagyüzem - aranyra hajt a HVSE/VSA

Szombathely - Röplabda-nagyüzem lesz a hétvégén a megyeszékhelyen. A város két NB II-es női csapata megkezdi a rájátszást, a SZoESE férfigárdája hazai bajnoki tornán játszik.

Horváth Erika

A női röplabda NB II. nyugati csoportjában befejeződött az oda-visszavágókból álló alapszakasz. A Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia az élről, a SzoESE gárdája a negyedik helyről várja a folytatást. A nyolc csapat még egy kört játszik, a mérkőzések sorrendje és a pályaválasztói szerepkör az alapszakaszbeli helyezések alapján alakult ki. Mindkét csapatunk szombaton itthon kezd; a HVSE/VSA a sereghajtó Veszprém (16.00, Sugár út), a SZoESE a közvetlen rivális Közgáz (11.00, egyetemi csarnok) ellen.

A HVSE/VSA-nak jó esélye van a nyugati csoport aranyérmére, egyben arra, hogy az NB I-ért harcba szálljon.

Jól dolgozott eddig a HVSE/VSA gárdája, az alapszakasz első helyéről várhatja a folytatást. Fotó: Cseh Gábor

- Eredetileg az 1-3. helyezést tűztük ki célul. Az elején a Kalocsa és a Pécs elleni mérkőzés nem az elképzelésünk szerint alakult, de a többit már megnyertünk - mondta dr. Mucsi Péter, a HVSE/VSA vezetőedzője. - A lányok érdemét nem csökkenti, hogy a viszonylag nagy, ötpontos előnyünkhöz a Balatonfüred fiaskói is hozzájárultak. A rájátszásban négyszer játszhatunk itthon, háromszor idegenben - a három legtávolabbi csapathoz (Kalocsa, Pécs, Közgáz) utazunk. Lassan-lassan kilábalunk a betegségekből és sérülésekből - a lányok egyértelműen szeretnék megszerezni a nyugati csoport aranyérmét.

Az április 30-án záruló bajnokság után a nyugati és a keleti első oda-visszavágót játszik az NB I-be jutásért. A győztes az első osztályba léphet, de a vesztesnek is marad még egy esélye: az NB I. utolsó előttijével osztályozót játszhat.

A hármas tornákkal zajló hatcsapatos férfi NB II-ben a tabella második helyén álló SZoESE-Sprint együttese harmadik, utolsó hazai tornáját rendezi vasárnap az egyetemi csarnokban. A szombathelyiek a harmadik Somogyjád és a sereghajtó székesfehérvári Felsővárosi Di Angelo gárdáját fogadják. A program. 10.00: SZoESE-Felsővárosi. 14.00: Felsővárosi-Somogyjád. 16.00: Somogyjád-SZoESE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!