Sport

2016.03.24. 14:16

Kung fu: házidöntőt vívhattak

Törökbálint - Remekül szerepeltek a nemzetközi Wushu versenyen a Perfect Change-Metex05 Controll SE kung fu szakosztályának sportolói.

Tóth Gábor

Törökbálint adott otthont a III. Wushu Open Hungary elnevezésű nemzetközi kung fu versenynek. Az erőpróbán 10 ország, 40 klub közel 300 versenyző vett részt. A férfiak mezőnyében három szombathelyi sportoló indult. Hangay Krisztián a -70 kg-os, testvére Hangay Péter, és Pintér Bálint pedig a -80 kg-os qingda (light-contact) küzdelemben nevezett Koszogovits Mihály edző vezetésével.

Sikeres csapat. Balról Hangay Krisztián, Pintér Bálint, Hangay Péter és Koszogovits Mihály edző. Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

Hangay Krisztián a nyolc között magabiztos győzelmet aratott lengyel ellenfelével szemben, majd a legjobb négy között a magyar Barta Bencét győzte le. Végül a döntőben a szerb Dumitrov Vajna ellen nyert szoros csatában, így aranyéremmel térhetett haza. Krisztián nemrégiben töltötte be 18. életévét, így győzelme a felnőttek között nagyon biztató a jövőre nézve. Hangay Péter és Pintér Bálint is magabiztosa jutott be a fináléba súlycsoportjában - Péter magyar, Bálint pedig szlovák ellenfelet utasított maga mögé. Így szombathelyi házidőben vívhattak meg az aranyéremért. Hangay Péter koncenráltabban versenyzett, így nyert, Bálint ezüstéremmel gazdagodott.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE csapata így kér arany- és egy ezüstéremmel zárta a Wushu opent.

- Versenyzőink jól szerepeltek, felkészültségük több szakember tetszését is elnyerte, megérdemelten! Az eredmények pedig önmagukért beszélnek - értékelt az edző, Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!