Sport

2016.03.06. 19:58

Megye I.: Ikszelt a Répcelak Gotthárdon, a Körmend otthon, a Celldömölk Vépen győzött

A hosszú téli szünet után vasárnapi fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Répcelaknak be kellett érnie egy ponttal Szentgotthárdon, a Kőszeg otthon kapott egy ötöst, az alsóházi rangadón pedig a hajrában egyenlített a Rádóc.

Török Tibor

Kiswire Szentgotthárd-Répcelak 1-1 (0-1)
Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Héra.
Gól: Kovács T. (66.), illetve Tamási (30.).
Szentgotthárd: FÁBIÁN - KOVÁCS P. (CSÁKVÁRI), BELLOVICS, TÁMIS, DANCSECZ (SÜTŐ) - MERKLI (VASS R.), KOVÁCS G. - NAGY O. (BUGÁN), KOVÁCS T., NYÁRI - DÜH (SIPOS). Edző: Heiter László.Répcelak: NÉMETH G. - Barcza, BALASSA, BARANYAI, Balogh - TAMÁSI, Horváth T., Tóth Dominik, Csordás - Tóth Dávid (Harkai), Jordán. Játékos-edző: Balassa Péter.

A várakozásnak megfelelően kezdett a házigazda: az első félidőben harcosan, jól futballozott a Szentgotthárd, a hazai csapat két-három nagy helyzetet is elhibázott. Fél óra elteltével azonban egy kontra után Tamási révén megszerezte a vezetést a Répcelak.

A második félidőt nagyon megnyomta a hazai együttes, és sikerült is egyenlítenie. Ezt követően a vendégek kapusa, Németh Gábor két óriásit is védett. A mérkőzés összképe alapján a Szentgotthárd egy góllal jobb volt ellenfelénél, de meg kellett elégednie az egyébként értékes döntetlennel. A hazai csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Körmend-Rum 6-1 (3-0)
Körmend, 100 néző, vezette: Szabó II. Z.
Gól: Németh B. 2 (30., 59.), Makai (34.), Horváth P. (35.), Niksz (47.), Czimber (63.) illetve Ivic (90.).Körmend: Szabó Gy. (Szukics) - Varga A. (Kurucz), Balikó, Kósik, Takács - CZIMBER, Makai, Török, Németh B. (László) - Niksz, HORVÁTH P. (Burka). Edző: ifjabb Molnár Károly.
Rum: Busi - Tóth Á., Koronczai, Kontics, Leitgeb - Iker, Papp, Székely, Csernák (Horváth G.) - Molnár R., Ivic. Edző: Pup András.

A kezdeti tapogatózás után a hazaiak akarata érvényesült, nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Gól csak az első félóra után született, de akkor öt percen belül három is. A második félidő körmendi góllal kezdődött, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Ezt követően még kétszer rezdült a rumiak hálója, a vendégek szépítő találata után már nem volt idő a középkezdésre. A közepes színvonalú mérkőzésen megérdemelt hazai siker született a szimpatikusan játszó rumiak ellen.

Kőszeg-Rábapaty 0-5 (0-2)
Kőszeg, 100 néző, vezette: Horváth P.
Gól: Vadász 18., Sebestyén 30., Szabó D. 60., Dugovics 77., Csupor 85.
Kiállítva: Toldi S. 58 - utolsó emberként szabálytalankodott.
Kőszeg: Táncsics A. - Bigner (Turáni), Toldi P., Őry, Keresztes (Marti R.) - Toldi S., Rácz, Dévai, Molnár Z. - Molnár Cs. (Weltler), Réti (Marti Ch.). Edző: Devecseri Gábor.
Rábapaty: Varga D. - Gosztolya (Dovánszki), Gallen A., Szabó A., Tóth R. - Király Zs. (Pákozdi), VADÁSZ T., SZABÓ D., Király L. (Balhási ) - Sebestyén (Dugovics), NÉMETH K. (Csupor). Edző: Enzsöl Gábor.

Nem sok jót ígért a hazaiaknak, hogy nagyon hamar kialakította első ziccerét a Rábapaty, de ekkor a hazai kapus még hárítani tudott. Aztán már ő is tehetetlen volt, amikor Vadász egy lecsorgó labdából bombagólt lőtt. A vendégek továbbra is támadásban maradtak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, amelyekből csak egyet értékesítettek. A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek többször is szétzilálták a kőszegi védelmet, és Szabó D. szabadrúgását leszámítva sakk-mattra játszották a lehetőségeiket. A teljesen elképzelés nélkül futballozó hazaiakra nézve hízelgő, hogy öt kapott góllal megúszták a mérkőzést.

Vép-Celldömölk 0-1 (0-1)
Vép, 100 néző, vezette: Kovács B.
Gól: Németh J. 44.
Vép: Bezdi - Joó, WÁGNER, Balikó, Vermes - Illés D., SZALAI (Kiricsi), ILLÉS Á., Török (Beke P.), Vajda (Beke K.) - Czeglédi (Szemes). Edző: Takács Csaba.
Celldömölk: Heiner - ENYINGI MARCELL, Bodor (Varga), GYŐRVÁRI, Györkös - Manganelli Zs. (Boda), SZUH, Enyingi Márk, Zimomrja - NÉMETH J. (Piri B.), SZÉP (Gorácz). Edző: Koman Vladimir.

(Fotó: Németh Richárd)

Ahogy az erőviszonyok alapján az várható volt, a vendégek a mérkőzés elejétől nyomás alatt tartották a vépieket, azonban nem sikerült a kapuba találniuk. A hazaiak kevés kontrát vezettek, ezek közül egy ért el a celli kapuig - eredmény nélkül. A Celldömölk a félidő végén szerezte meg a vezetést: a házigazda labdakihozatalába hiba csúszott, a lecsorgó labda Németh J. elé került, aki gyakorlatilag a hálóig gyalogolt vele. A szünet után a taktikusan futballozó vendégek ellen a hazaiaknak mindössze egy lehetőségük adódott, ez kimaradt. A döntetlen színezetű mérkőzés a jobb játékerőt képviselő Celldömölké lett a három pont.

Király SZE-Vasvár 3-0 (0-0)
Király Sportlétesítmény, 50 néző, vezette: Takács R.
Gól: Kiss K. 81., Pócza 84., Szabó Z. 90.
Király: Stéber - HUJBER B., JANZSÓ, SÁSDI, KÁDÁR - Varga G. (Baráth), TÓTH MILÁN - Pócza, Oláh (Farkas M.), Hegedűs (SZABÓ Z.) - KISS K. (Németh B.). Edző: Hajmási Milán.
Vasvár: Smolczer - VINCZE K:, BÍRÓ, Hajas (Dézsi), Dávid (Molnár) - Réfi, Robán - Horváth A. (Czövek), Zsigmond, Schermann (Kaposi) - Tausz. Edző: Konrád Péter.

Az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek, de egyik csapat sem talált a kapuba.

A második játékrészre feljavult a Király játéka, a hazai csapat jobban akarta a győzelmet, és a cserék is jól szálltak be.

A hajrában aztán háromszor is sikerült mattolni a vendégek védelmét. Először Kiss K. lőtte 16 méterről a rövid felsőbe a Szabótól kapott labdát. Aztán Farkas verte meg emberét, beadását az egyedül érkező Pócza fejelte be, végül egy kontra végén Szabó Z. kapott jó labdát, és ő is a rövid sarokba bombázott. A második félidőben a feljavuló, több lehetőséget kidolgozó Király megérdemelte a győzelmet.

Jánosháza-Csepreg 3-0 (1-0)
Jánosháza, 100 néző vezette: Marácz.
Gól: Vágusz A., Tóth L. 49., Pintér 61.
Kiállítva: Fenyő 90. - törlesztésért.
Jánosháza: Gadavics - Kovács D., Megyesi (Szép), Tóth L., Szabó - Laczi B., PINTÉR Z. (Fenyő), OROSZ, Dénes B. - VÁGUSZ A., NAGY K. (Simon). Edző: Kelemen Kornél.
Csepreg: Pikács - Baranyai, SASS G., Kis-Nemes Máté (Németh G.), Kis-Nemes Milán - Varga Zs., VARGA B., HORÁVTH M., Kovács B. (Horváth D.) - Keszthelyi, Polgár B. (Reichardt). Edző: Sass Dezső.

Az első félidő elején jól kontrázott a több kezdőjátékosát nélkülöző Csepreg, azonban a lehetőségek kimaradtak. A hazaiak határozottabbak voltak a kapu előtt, egy jobb oldalról érkező beadást Vágusz A. értékesített. A Jánosháza növelhette volna az előnyét, de a szünetig már nem született újabb gól. A második játékrészben aztán végig irányította a találkozót a házigazda, előbb Tóth L. használta ki, hogy egyedül hagyták a kapu előtt, majd Pintér lőtt a felső sarokba - a két találattal el is dőlt minden kérdés. A végén egy piros lap színesítette még a találkozót, Fenyő vette zokon, hogy hátulról rácsúsztak.

Kemenesalja-Tápláni KSK 0-2 (0-0)
Vönöck, 100 néző, vezette: Hittaller.
Gól: Nyári B. 64., Czirók 70.
Kemenesalja: Bíró T. - Kóbor, Ambrus, Erdélyi, Németh P. - Dobson K. (Sütő), Veszprémi Á., Kovács Krisztián (Bognár), Dobson D., Kovács Kristóf - Németh R. (Smidéliusz). Játékos-edző: Kovács Kristóf.
Tápláni KSK: Gyimesi (Cserkuti) - Koronczai, SCHIMMER , Bánfalvi (Kajcsos), SCHINDLER - Muzsai (Gáspár) Badics, NÉMETH SZ, NYÁRI B. - Rajzinger , CZIRÓK. Játékos-edző: Borbás János.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a csapatok statikusan, helyzetek nélkül futballoztak, nem igazán dobták fel a nézőket a szezoneleji futballal. A második játékrészben sem változott túl sokat a játék képe, azonban a vendégek két góllal a maguk javára fordították a mérkőzést. Előbb Németh Sz. adott egy jó mélységi passzt Nyárinak, a szélső egy csel után lőtt a hálóba. Pár perc múlva körbepasszolta a hazai védelmet a Táplán, végül a hosszú oldalon érkező Czirók talált közelről a kapuba. A vendégek vezetése után a Kmenesalja megpróbált támadni, azonban a hazaiak futballjából ezúttal hiányzott a megfelelő dinamika, így a vendégcsapat elvitte a számára nagyon értékes három pontot.

Tizenegyes és kiállítás a végén

Schott Lukácsháza-Egyházasrádóc 2-2 (2-0)
Lukácsháza, 150 néző, vezette: Derdák.
Gól: Szalai Sz. 22., Tar Máté 41. illetve Simon A. 82., Németh Martin 90.
Kiállítva: Szalay G. 92. - szabálytalankodott ellenfelével.
Lukácsháza: Szalay G. - Szentkúti, Kovács D., Gugcsó, Baranyai - Virág B. (Varga D.), Németh R. GOMBÁS, Szabó Ch. - SZALAI SZ. (Néemth Cs.), Tar Máté (Komálovics Á.). Edző: Bezdi István.
Egyházasrádóc: Bali B. - TAR K., Vilics B., Németh Martin, Kertes - KAZINCZKI, Budai (Takács) - Molnár L. (TÓTH), Balogh, Loibenbeck R. (Molnár I.) - SIMON A. Edző: Simon Attila.

A Lukácsháza kezdte jobban a meccset, a házigazda többször felért az ellenfél kapujáig, főleg Szentkúti révén, aki többször meghúzta a jobb oldalt. A 22. percben a hátvéd remekül tálalt Szalai Sz. elé, aki gyönyörűen fordult le védőjéről, és a kilépő kapus mellett a hálóba gurított.(1-0) Továbbra is a hazaiak birtokolták a labdát, az ellenfél a kapura veszélytelen volt. A 41. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda. Gombás szögletét még a vendég- kapus bravúrosan védte, de a lecsorgó labdára Tar M. csapott le, és laposan a kapu közepébe lőtt. (2-0). A második félidőt jobban kezdték a vendégek, felívelésekkel próbálkoztak, de ezek veszélytelenek voltak, egészen a 82. percig. Ekkor Simon A. szorossá tette a mérkőzést. (2-1)

A 90. percben Szentkúti szabályos becsúszását komikus módon szabálytalannak minősítette a játékvezető. A jogtalanul megítélt büntetőt Németh belőtte. (2-2) A 92. percben a vendégek hosszú ívelésére kifutó Szalay G. elcsúszott, esés közben elsodorta a rádóci játékost, az esetet Derdák érthetetlen módon piros lappal „jutalmazta”.

Már megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a Lukácsháza, azonban a játékvezetők döntően befolyásolták a játék végkimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!