Sport

2016.03.10. 19:29

Molnár kiesett, pénteken Ligeti következik az Eb-n

Riga - A birkózó Európa-bajnokság szabadfogású 74 kilós súlycsoportjában Molnár Bálint szoros mérkőzésen alulmaradt a selejtezőben.

Horváth Erika

Három magyar szabadfogású versenyző volt érdekelt a lettországi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A férfi 74 kg-os súlycsoportban a csapat újonca, Molnár Bálint. A Haladás VSE 25 éves versenyzőjének (Veréb István tanítványának) Andrzej Sokalski volt az ellenfele a 16 közé jutásért. Az első menetben Molnár intése okán a szintén első világversenyén szereplő lengyel 1-0-s vezetést szerzett. A második három percben is inkább csak gyűrte egymást a két birkózó, ezúttal Sokalski kapott passzivitásért intést, s mivel az ezt követő fél percben sem tudott akciót végrehajtani, Bálint egyenlített (1-1). Már csak 50 másodpercet kellett volna kihúznia, hogy utoljára szerzett ponttal továbbjuthasson, de nem sikerült. Húsz másodperccel a vége előtt a lengyel le tudta őt rántani, majd mögé ment, s ugyan Molnár ebből visszafogott és riválisa fölé került, ám Sokalski kétpontos akciójával szemben az övé csak egyet ért. A bírók a videóról történt visszanézés után sem változtattak a ítéleten, így Molnár Bálint 4-2-re kikapott. Sokalski az elődöntőig még eljutott, a döntőbe viszont már Eb-bronzérmes török ellenfele lépett - ezzel eldőlt, hogy a HVSE birkózója nem kerülhet a vigaszágra.

Molnár Bálintnak volt esélye a továbbjutásra, az utolsó fél percben csúszott le róla. Fotó: Haladás VSE

A lányoknál a 75 kilós Németh Zsanett egy vereség után búcsúzott. Az 55 kilós Galambos Ramóna is kikapott első meccsén, de a vigaszágon nyert, és a bronzéremért birkózhatott. Győzött, így a 19 éves versenyző felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Péntek a szabadfogásúak utolsó versenynapja az Eb-n, most következik a Haladás másik válogatottja, a 125 kilós Ligeti Dániel. Eb-ezüst- és -bronzérmesünk - nagyon komoly birkózókkal került egy ágra a 15 fős mezőnyben. A nyolcaddöntőben a kétszeres vb-bronzérmes görög Arzumanidisz lesz a ellenfele, akit korábban, a 2012-es olimpiai kvalifikációs viadalon és a tavalyi bakui Európa Játékokon legyőzött. Ha sikerült túllépnie rajta, akkor a kétszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok, Európa Játékok-győztes török Akgül és a grúz vb-bronzérmes, Európa-bajnok Petriasvili találkozó győztese vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!