Sport

2016.04.04. 14:48

Az NB I. éllovasa ellen vesztett a HVSE

Nagykanizsa - Elszenvedte első vereségét a 2015/2016-os szezonban a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata - a sokszoros bajnok, éllovas Nagykanizsa otthonában.

Horváth Erika

Aquaprofit-Nagykanizsai TSK-Haladás VSE-Infraplan 8-4.

- Nagykanizsa, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A hazaiak kisebb meglepetést okoztak a szombathelyieknek azzal, hogy ezúttal egyetlen külföldi játékosukat sem ültették asztalhoz. Így is csupán egy táblán nem volt nagyobb az értékszámuk.

Lakos Nikolettának ellensakkal sikerült megzavarnia ellenfelét. Fotó: Unger Tamás

Balogh Csaba-Babula Vlastimil 1/2-1/2. Eleinte úgy tűnt, nagy küzdelmet hoz a találkozó, de a 22. lépés után döntetlenben egyeztek meg a felek. Erdős Viktor-Jankovic Alojzije 1-0. Jankovicnak jelentős idő-, majd gyalogelőnye is volt, de fokozatosan visszaszorult. Mire vége lett a fiatal nagymester időzavarának, a Haladás horvát nagymestere fájó vereséget szenvedett. Prohászka Péter-Ruck Róbert 1/2-1/2. Ruck Róbert először elutasította a Haladást is megjárt Prohászka döntetlen-ajánlatát, a végjátékban viszont már ő ajánlotta a pontosztozkodást. Ribli Zoltán-Petrik Tomás 1-0. Petrik időzavarba került, a rutinos Ribli nagymester be is gyűjtötte a teljes pontot. Gledura Benjamin-Polák Tomás 1/2-1/2. Polák nem kockáztatott az Anandot is legyőző ifjú tehetséggel szemben. Pintér József-Németh Miklós 1/2-1/2. Németh hatalmasat küzdve harcolta ki a fél pontot a hosszú, nehéz végjátékban az olimpiai bajnoki címmel is rendelkező Pintér József ellen. Bánusz Tamás-dr. Kovács Gábor 1-0. Medvegy Zoltán-Kiss Attila 1-0. Egyik szombathelyi játékosnak sem volt sok esélye. Aczél Gergely-Sárdy Péter 1/2-1/2. Hullámzó partiban előbb Sárdy állt jobban, a végén azonban neki kellett küzdenie a döntetlenért. Dr. Flumbort András-Lakos Nikoletta 1/2-1/2. Szerencsésen jött ki a végjátékból a HVSE női nagymestere; sakkot kapott, amelyre ellensakkal tudott válaszolni. Ellenfelét ezzel annyira megzavarta, hogy az döntetlenre rontotta állását. Gara Tícia-Nagy Bence 0-1. A szombathelyiek egyetlen győzelmét Nagy Bence szerezte. A megnyitásban bátran gyalognyerésre vállalkozott, ezt a hosszú végjátékban is megőrizte és érvényesítette. Krstulovic Alex-Czupor Attila 1-0. Az ifjúsági táblán a végsőkig hősiesen küzdött Czupor Attila, de nem tudta elkerülni a vereséget.

A megszerzett 4 ponttal a HVSE-nek jó esélye maradt a harmadik hely megtartására. A bajnokságból még két forduló van hátra, amelyet április 16-17-én Budapesten rendeznek meg mind a tíz csapat számára. Győzött: Nagy B. Remizett: Babula, Ruck R., Polák, Németh M., Sárdy, Lakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!