Sport

2016.04.09. 19:33

Eb-arany után vb-ezüst

Bourges - A Szombathelyi Vívóakadémia válogatottját, Bakos Bálintot is soraiban tudó magyar U20-as fiú párbajtőr-válogatott ezüstérmet szerzett a junior vívó világbajnokság csapatversenyében.

Horváth Erika

A magyar U20-as fiú párbajtőr-válogatottra - amelynek az egyéni versenyek során két bronzérmese is lett a korosztály világbajnokságán - szombaton még egy nagy menetelés, a csapatverseny várt. A Bányai Zsombor, Siklósi Gergely - ők állhattak a dobogó harmadik fokára -, Esztergályos Patrik és a Szombathelyi Vívóakadémia egyéniben hetedik helyezett válogatottja, Bakos Bálint alkotta kvartett az egy hónapja szerzett Eb-aranyának köszönhetően az első kiemelt pozícióját kapta a 33 csapatos mezőnyben, így az első fordulóban még nem kellett vívnia.

Siklósi Gergely, Bakos Bálint, Bányai Zsombor és Esztergályos Patrik az egy hónappal ezelőtti junior Európa-bajnoki cím után most ezüstérmet szereztek csapatban a  korosztály világbajnokságán
Fotó: Facebook

A magyar fúk Peru ellen kezdtek, és könnyedén, 40-27-es győzelemmel léptek a 16 közé. Hasonló fölény jellemezte a folytatást is: a nyolcba Dánia 45-24-es legyőzésével kerültek. Jöhetett a negyeddöntő; Spanyolországot 45-34-re múlták felül. Az elődöntőben aztán az is eldőlt, hogy az Európa-bajnok együttes a világbajnokságon is döntőt vívhat - miután 45-29-re legyőzte az Egyesült Államok együttesét.

A fináléban Olaszországnak viszont túl nagy, kilenc tusnyi előnyt adtak a magyarok, ezt már nem tudták behozni. 45-42-es győzelmükkel az olaszok lettek a világbajnokok, a magyarok nyakába ezüstérem került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!