Sport

2016.04.26. 14:44

Gyakorolt a bajnok HVSE/VSA

Szombathely, Pécs - A női röplabda NB II. nyugati csoportjában már biztos első HVSE/VSA sima győzelemmel tudta le az utolsó előtti fordulót. A SZoESE kikapott a második PTE-PEAC otthonában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Ikrényi DSK 3:0 (11, 14, 18).

- NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

HVSE/VSA: Horváth D., Végh, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B., Bokor, Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Dabronaki, Magyar L., Varga N., Tóth B., Schrődl, Pászthory, Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Már az előző forduló után eldőlt, hogy a szombathelyi csapat lesz a nyugati csoport bajnoka. A tét nélküli mérkőzésen már a Palota elleni osztályozóra készülhettek Tóth Zsuzsannáék. Magabiztos, lendületes, gyors játékkal negyedóra alatt tudta le az első játszmát az utolsó előtti ikrényiek ellen a HVSE/VSA (25-11). A második szettben sem hagyott alább a hazaiak lendülete. A cserék is jól szálltak be a játékba, nem került veszélybe az újabb fölényes részsiker (25-14). Mucsi Péter tovább forgatta csapatát, amely az új szerkezetben is nagyszerűen működött (25-18). Nagyszerű játékkal 50 perc alatt nyerte meg a mérkőzést a szombathelyi együttes. Junior: 3:1 (15, -21, 10, 22).

A HVSE/VSA utolsó NB II-es bajnokiját a Balatonfüred ellen zárja szombaton 17 órától az Arena Savaria nagycsarnokában(!), majd a bajnoki címüket - remélhetőleg minél több néző előtt - ünneplik.

A HVSE/VSA-ból Bokor Laura ütését Horváth Dóra fedezi. Fotó: Unger Tamás

PTE-PEAC-Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (21, 17, 17).

- Pécs, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Selega.

SzoESE: Halmosi, Kiss L., Simon F., Gulkai, Németh E., Erdősi. Csere: Molnár B., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyieknek Horváth Mónikát sérülés, a liberó poszton játszó Nagy Teodórát munkahelyi elfoglaltság miatt nélkülözni kellett. A mérkőzés helyszíne sem volt kifogástalan, kitört ablakú, fűtetlen teremben kellett játszani, a hőmérséklet alacsonyabb volt, mint a szabadban.

Agresszív nyitásokkal, jó védekezéssel kezdett a SZoESE, ezt követően viszont kiütköztek a hibák, egyre kevésbé volt hatékony a nyitásfogadás is. Ennek ellenére mindhárom szettben vezettek a szombathelyiek, de a hajrát a pécsiek bírták jobban. A végeredmény nem tükrözi, hogy a csapatok között minimális volt a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!