Sport

2016.04.18. 18:50

Gyászol a sportvilág, Szombathely és Répcelak is búcsúzik díszpolgárától, Szarka Zoltántól

Gyászol Szombathely, Vas megye, Magyarország. Súlyos veszteség érte a magyar sportot: április 18-án, életének 74. esztendejében elhunyt Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, a Haladás korábbi kiváló kapusa, Szombathely és Répcelak díszpolgára.

Szombathelyi önkormányzat

A répcelaki származású sportember a Szombathelyi Dózsa csapatában kezdte pályafutását, innen került a Haladáshoz. Közel két évtizeden át védte a csapat kapuját. Pályafutása során 244 első osztályú bajnoki mérkőzésen szerepelt a Haladás színeiben, meghatározó egyénisége volt az 1975-ben a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjébe jutott vasi együttesnek.

A mexikóvárosi olimpián az aranyérmes csapatnak is tagja volt, Szarka Zoltán az első - és máig egyetlen - Haladás-labdarúgó, aki olimpiai aranyérmet nyert. Az aktív sportot 51 évesen fejezte be, ezt követően kapusedzőként is a Haladást szolgálta.

Nagyszerű kapust, remek szakedzőt, kiváló sportembert ismerhettünk személyében. Humora, a Haladás-szeretete, előremutató meglátásai a Haladás és a vasi sport halhatatlanjai közé emelte őt.

Emberi nagysága, sportolói teljesítménye örök példaként áll előttünk, emlékét méltósággal megőrizzük a jövő nemzedékeinek.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Haladás Vasutas Sportegyesület, Haladás Futball Kft., Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Répcelak Város Önkormányzata, Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület saját halottjának tekinti az olimpiai bajnokot, temetéséről később intézkednek.

Magyar Olimpiai Bizottság

Magyar Labdarúgó Szövetség

Haladás Vasutas Sportegyesület,

Haladás Futball Kft.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Répcelak Város Önkormányzata

Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!