Sport

2016.04.02. 18:42

Harmadszor is ZTE nyert a Körmend ellen

Egy rendkívül hosszú, közjátékokkal tarkított meccsen bejött a játék tördelése a ZTE-nek. Bár a végén megint nagy hajrát indított a Körmend, de kitartott a korábban három triplával megszerzett jelentős vendégelőny egy része. Gyenge játékvezetés mellett, amelyre a hazaiaknak lehet több panasza, ismét győzött a Zalaegerszeg.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Farkas, Kulcsár

KÖRMEND: PETTY 24/9, Channels 6/3, McKinney-Jones 9/3, Tóth N. 4, DUINKER 14/3

Csere: Dickerson 7, Ferencz 2, Lakosa 1

Vezetőedző: Teo Csizmics

ZALAEGERSZEG: KINNEY 17/9, Govens 12/3, Kerpel-Fronius 12/6, Mohácsi 7/3, PANTELICS 11/3

Csere: BALMAZOVICS 11/6, Czinger -, Velkey -

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 3. p.: 4-8. 7. p.: 7-16. 13. p.: 19-19. 18. p.: 23-23. 21. p.: 31-28. 26. p.: 35-41. 33. p.: 41-56.39.  p.: 62-62.

Kipontozódott: Govens, 24. p., Dickerson, 40. p.

A mérkőzés előtt a szurkolók nevében Teo Csizmicset köszöntötték, akik a héten töltötte be 45. esztendejét. A tapsból kijutott a másodedzőnek, Hencsey Tamásnak és a város polgármesterének, Bebes Istvánnak is, akik szintén a közelmúltban ünnepelték születésnapjukat.

A találkozó ugyanúgy kezdődött, mint legutóbb. A Zete két gyors triplával szerzett előnyt, a Körmend kettesekkel igyekezett tartani a lépést. De hét pontnál megálltak a hazaiak, hosszú percekig nem találtak a gyűrűbe. A ZTE, főleg Govens ponterős játékával magabiztosan vezetett, a kisszünetben 12-19 volt a táblán. Szigorú védekezéssel nyitott az Egis Körmend a 2. negyedben, három duplával egy pontig zárkózott, érthető volt Bencze Tamás időkérése. A Körmend azonban újabb és újabb labdát szerzett, Dickerson büntetőjével egyenlített, Duinker kettesével pedig már vezetett, egy 9-0-ás rohanás után. A körmendi közönség többször tüntetett a játékvezetők ellen, akik valóban megenni látszottak a vendégek műeséseit. Govens több mint öt perc után szerezte az első vendégkosarat a negyedben. Aztán Petty lopott labdát, Govens sportszerűtlen faulttal állította meg. Fordult a kocka, amikor Kinney lódult meg és zsákolt, újra a Zete vezetett, a Körmend kért időt. Nagy küzdelem zajlott a pályán, a félidőben két pontos vendégelőnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. Perry kettese után Channels szerezte első tripláját, vezetett a Körmend. Pantelics és Kinney válaszolt, öttel ment a Zete, amikor Govens egy fault után reklamálásért technikait kapott. Ki is pontozódott ám a vendégek videóbírót kértek, hogy jól ítéltek-e a játékvezetők Govens ellen. Maradt minden, ahogy volt, közben Pantelics folyamatosan reklamált, tehette büntetlenül. A közjátékkal mégis a Zete járt jobban. Balmazovics triplája közben, a mezőnyben Dickerson ellen ítéltek a játékvezetők faultot, maradt támadásban és Balmazovics révén újabb kosarat szerzett a Zete, a 26. percben nyolc volt közte, majd Kerpel-Fronius büntetői után már tíz. Tóth és Ferencz kosaraival zárkózott a Körmend, időt kért a Zete. A szurkolók tombolásától majdnem szétesett a csarnok, elképesztő hangulat uralkodott. Megint a vendégek percei jöttek, mert Kinney dobott hármast majd egy visszajátszás-gyanúval megszerzett labdából Kerpel-Fronius is betalált kintről, 12 pont volt közte az utolsó 10 perc előtt. (41-53) Egy perc múlva Kerpel-Fronius másolta előbbi hármasát, 15 pontos hátránynál Teo Csizmics időkéréssel próbált változtatni. Zárkózott is csapata. Duinker zsinórban hat pontot szerzett, Channels büntetője után pedig már csak öt volt közte. Kinney nyugtatta a vendégtábort egy kettessel. McKinney-Jones faulttal együtt talált be, majd büntetőkkel egyenlített. (60-60) Az utolsó percnek is egálról mentek neki a csapatok, Balmazovics triplát vágott, a körmendi kísérlet kimaradt. Az utolsó perc büntetőit értékesítette a Zete, hiába igyekezett a Körmend letámadással, a megszerzett labdákat kétszer is túl szigorúnk tűnő ítélettel vették el tőlük. Így nem maradt esély a fordításra.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Először is gratulálok edző kollégámnak, nagy győzelmet arattak. Voltak gondjaink a meccs előtt, de próbáltunk mindent megtenni a sikerért. Sokat hibáztunk, távolról rengeteg dobásunk kimaradt. Okosabb játékot kértem a fiúktól a szünetben. Volt, amiben sikerült előbbre lépnünk, de nem mindig választottunk jó megoldást, ami leginkább az edző hibája.

Bencze Tamás: – Óriási meccs volt, nagy hangulattal. Gratulálok a csapatomnak, mert hatalmas győzelmet ért el itt. Gratulálok a Körmendnek is, mert jó partner volt abban, hogy ez a meccs így sikerült. A nézők biztosan lerágták a körmüket, ellentétes negyedeket játszottunk. Jól kezdtünk, majd visszaestünk, aztán újra jó ütemben kosaraztunk. Govens kiválását is elbírtuk, pedig meghatározó játékosunk. Kulcshelyzetekben többször hoztunk jó döntéseket, ezért nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!