Sport

2016.04.08. 12:15

Jégkorong: először a válogatottban

Körkép - A szombathelyi Nagy Dusán Szabolcs egy lettországi nemzetközi tornán bemutatkozhatott az U15-ös magyar jégkorong-válogatottban.

Tóth Gábor

Nagy Dusán Szabolcs kilencéves korában kezdett el hokizni a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub kötelékében. Ma a Zalaegerszegi Titánok játékosa - azért, mert Szombathelyen nincs elég játékos egyes korosztályok működtetéséhez.

Az U15-ös válogatott a lettországi Riga Kupán szerepelt. A tornát, az utazást megelőzően a korosztályos válogatott szakmai stábja több mint 40 gyereknek tartott háromnapos összetartást, kiválasztót. Végül 22 ifjú jégkorongozó utazhatott Rigába, köztük a hátvéd poszton bevethető Nagy Dusán Szabolcs - aki „civilben" a Váci iskola 8. osztályos tanulója.

Korosztályos válogatottunk remekül teljesített Rigában. A csoportmérkőzéseket veretlenül tudta le: Magyarország-Karhu Kissat Helsinki (finn) 1-0, -Dinamo Riga (lett) 5-0, -Junost Minszk (fehérorosz) 4-1. Ráadásul a középszakaszban sem talált legyőzőre: Magyarország-Nikkarit (finn) 2-1, -Pardaguava (lett) 2-2, -H. K. Ako (lett) 7-0, -E. H. C. Biel (svájci) 4-2. Az elődöntőben azonban alulmaradt válogatottunk - HS Riga (lett)-Magyarország 6-1 -, és a bronzmeccsen sem jött ki a lépés - Flemmingsberg (svéd)-Magyarország 6-3 -, így a 24 csapatot felvonultató tornát végül a negyedik helyen zárta az U15-ös magyar csapat.

A válogatott szakmai stábja a jövőben is számít Nagy Dusán Szabolcs játékára, többek között az összetartásokra, edzőtáborokba is várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!