Sport

2016.04.06. 17:24

Koncentrált volt a SZoESE, rangadót vesztett a HVSE/VSA

Megyei körkép - Az NB II-es női röplabda-bajnokság 17. fordulójában a házigazda SZoESE nyert a Kalocsa ellen, az éllovas HVSE/VSA viszont kikapott a PTE-PEAC otthonában.

Horváth Erika

PTE-PEAC-Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 3:1 (-18, 20, 12, 17).

- Pécs, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Selega.

HVSE/VSA: Varga N., Végh, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B., Bokor. Csere: Zoltán (liberó), Dancsecs, Horváth D., Varga R, Edző: dr. Mucsi Péter.

Az NB II. nyugati csoportját vezető szombathelyiek és a második helyen álló házigazda rangadójának első játszmájában mindkét csapat játékába becsúsztak idegességből fakadó hibák. A szett közepéig kiegyenlített volt a játék, a finisben viszont a vasiak találtak ritmust és Bokor Laura jó nyitásaival kilencpontos előnyre tettek szert (18-25). A második szettben a jóval harcosabban játszó hazaiak szép középtámadásokkal, feljavult nyitásokkal elhúztak és egyenlítettek (20-25). A negyedik játszmát tálcán ajándékozta oda ellenfelének a rossz felfogásban, fegyelmezetlenül röplabdázó Haladás (25-12). Szorosan indult a találkozó negyedik szakasza, de a szombathelyiek voltak lépéselőnyben. Úgy tűnt, hogy döntő szettet is láthatnak a parádés hangulatot teremtő szurkolók. Aztán 9-12-ről a pécsi Májusi Dóra nyitásaival 18-12-re alakította az eredményt és ezzel meg is pecsételte a vendégek sorsát (25-17). Megérdemelten nyert a nagyszerűen játszó pécsi alakulat. Junior: 0:3 (-11, -8, -6).

A felszabadult, koncentrált játék meghozta a biztos sikert a SZoESE csapatának. Balról: Horváth Mónika, Nagy Teodóra (14), Erdősi Gréta, Halmosi Noémi, Gulkai Zsófia, Simon Fanni. Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-Kalocsai SE 3:0 (18, 16, 20).

- Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Őri.

SZoESE: Horváth M., Erdősi, Simon F., Kiss L., Gulkai, Halmosi. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, felszabadult, jó játékkal indított a SZoESE, Halmosi Noémi és Kiss Laura sáncai is szép pontokat hoztak - gyorsan nagyra nőtt a különbség (25-18). A második játszma elejét kicsit átaludta a hazai együttes, de Horváth Mónika és Erdősi Gréta jó nyitásaival sikerült fordítani (9-6) és utána el is lépni (25-16). A harmadik játszma kiegyenlített első perceit követően Gulkai Zsófia pontos feladásait magabiztosan ütötték be társai - a koncentrált játék hamar meghozta az eredményét. Simán győzött a nyitásokat is jobban fogadó SZoESE (25-20).

Négy fordulóval a zárás előtt az aranyéremért folyó párharcban a HVSE/VSA 3 ponttal vezet a PTE-PEAC, öttel a Balatonfüred előtt. A SZoESE negyedik a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!